Na prelazu Merdare povređeno 20 Srba koji su krenuli na Gazimestan

Izvor: BKTV News, 28.Jun.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prelazu Merdare povređeno 20 Srba koji su krenuli na Gazimestan

Najmanje dvadeset osoba povređeno u sukobu sa kosovskom policijom na prelazu Merdare, potvrđeno Internet portalu RTS-a. Osmoro njih ima ustrelne rane od bojeve municije. Šestoro zadržano u prokupačkoj bolnici, dvoje u Kuršumliji, a jedan teže povređeni prevezen je u Niš.
Na prelazu Merdare povređeno je dvadesetak osoba u sukobu sa pripadnicima kosovske policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << potvrđeno je Internet portalu RTS-a u prokupačkoj bolnici. Osmoro njih ima ustrelne rane od bojeve municije, a ostali od palica, potvrdio je specijalista urgentne medicine prokupačke bolnice Dragan Dinić.
Na Odeljenju hirugije bolnice u Prokuplju trenutno je zbrinuto šest osoba, a jedan teže povređeni prevezen je u bolnicu u Nišu. U kuršumlijskoj bolnici, gde je svim povređenima prvo ukazana pomoć, trenutno se nalaze dve osobe. Ostali su imali lakše povrede i pušteni su posle ukazane lekarske pomoći. Kako se nezvanično saznaje, reč je o grupi navijača koja je sinoć autobusom iz Beograda krenula na Gazimestan na obeležavanje Vidovdana.
Stigli su bez problema na sever Kosova preko prelaza Jarinje jutros oko pola pet, ali ih je kod Vučitrna zaustavila kosovska policija, tražeći im potvrde o kosovskom osiguranju za vozila, koje nisu imali.
Pripadnici kosovske policijske službe su ih pretresli i, kako nezvanično saznajemo, obećali da će ih sprovesti do Gazimestana.
Međutim, umesto do Gazimestana, sproveli su ih do prelaza Merdare i pokušali da ih vrate preko administrativne linije.
Nekolicina putnika izašla je iz autobusa, protestujući što nisu, kao što im je obećano, sprovedeni do Gazimestana, na šta je policija silom, koristeći palice, pokušala da ih vrati u autobus.
Potom su i ostali putnici izašli iz autobusa i došlo je do sukoba u kojem je policija, osim palica, koristila i vatreno oružje.
Na administrativnom prelazu Merdare trenutno je mirno.
Prištinski mediji javili su da su povređena 24 policajca, ali bez preciziranja od čega su povređeni, a u izveštajima ne pominju povređene Srbe.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.