Mihajlović: Na jesen tender za auto-put Niš-Priština

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 15:13

Mihajlović: Na jesen tender za auto-put Niš-Priština

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će na jesen biti raspisan tender za auto-put Niš-Pločnik, odnosno Niš-Merdare-Priština.
Zorana Mihajlović je posle obilaska fabrike pijaće vode u Aleksincu rekla da je realno očekivati da najkasnije u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proleće sledeće 2021. godine započnu radovi na deonici Niš-Pločnik, dugačkoj 33 kilometra.
"Već smo sklopili ugovor sa EU oko granta na 40 miliona evra, sklopili smo ugovor sa Evropskom investicionom bankom na 100 miliona evra, uskoro ćemo potpisati ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj na 100 miliona evra", navela je ministarka.
Precizirala je da će za deonicu Niš-Pločnik na jesen biti raspisan tender kako za nadzor, tako i za izvođenje radova.
Ta deonica je, naglašava Mihajlovićeva, jednako važna za aleksinački kraj, kao i više od 200 kilometara lokalnih puteva koji će u tom delu Srbije biti rehabilitovani.
Naglasila je da je za taj deo Srbije važan i završeni Koridor 10 i to i njegov istočni i južni krak.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.