Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Albanac na Merdaru zbog ratnih zločina

BEOGRAD -

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su danas Marka Kasnjetija na Merdaru zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Prizrenu 1999. godine, a tužilac mu je, posle saslušanja, odredio zadržavanje do 48 sati.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je Tanjugu da je Kasnjeti osumnjičen za ratne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji devedesetih.

"To nije hapšenje po nacionalnoj osnovi. Reč je o ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva, a da li je kriv, pokazaće dalji proces", naglasio je ministar.

Dačić je precizirao da je Kasnjeti uhapšen u autobusu na Merdaru.

Tužilaštvo za ratne zločine je, posle saslušanja i određivanja pritvora, odlučilo da pokrene istragu protiv Kasnjetija.

Saslušanje Kasnjetija se nastavlja u ponedeljak ujutru, kada će o pritvoru odlučivati sudija za prethodni postupak odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, rečeno je u tužilaštvu.

Vekarić: Kasnjeti osumnjičen da je mučio civile na KiM

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da se Marko Kasnjeti koji je danas uhapšen na Merdaru sumnjiči da je kao pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) tokom devedesetih počinio ratni zločin protiv srpskih civila na Kosovu i Metohiji.

Kasnjeti će u toku popodneva biti priveden u Specijalni sud u Beogradu na saslušanje kod tužioca, a sudija za prethodni postupak će odlučiti o određivanju pritvora.

"Predmet protiv Kasnjetija smo formirali na osnovu fotografije koju smo dobili od oštećenih i tako ustanovili njegovu potencijalnu odgovornost", rekao je Vekarić i istakao da su tužilaštvu dostupni oštećeni, što je za vođenje postupka od velikog značaja.

Na fotografiji se vidi kako Kasnjeti sa još tri pripadnika OVK maltretira civila kome su ruke vezane žicom na leđima, dok ga oni udaraju kundacima.

U koordinaciji sa MUP-om i tužilaštvom za ratne zločine, u ovom slučaju postupaće se u skladu sa novim Zakonikom o krivičnom postupku i odredbama o tužilačkoj istrazi.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasnjeti osumnjičen da je mučio srpske civile na KiM

Izvor: Blic, 14.Apr.2012

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da se Marko Kasnjet,i koji je danas uhapšen na Merdaru, sumnjiči da je kao pripadnik OVK tokom devedesetih počinio ratni zločin nad srpskim civilima na Kosovu i Metohiji...Bruno Vekarić: Osumnjičenog smo identifikovali preko fotografija..Kasnjeti...

Nastavak na Blic...

Uhapšen na Merdaru zbog ratnih zločina

Izvor: Mondo, 14.Apr.2012

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su danas Marka Kasnjetija na Merdaru na osnovu poternice za ratne zločine.

Nastavak na Mondo...

Kasnjetiju određeno zadržavanje do 48 sati

Izvor: S media, 14.Apr.2012

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su danas Marka Kasnjetija na Merdaru zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Prizrenu 1999. godine. Tužilac je, posle saslušanja, odredio zadržavanje do 48 sati, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za ratne zločine...Sindikat policije: Ministre,...

Nastavak na S media...

Dačić: Kasnjeti uhapšen na Merdaru zbog ratnih zločina

Izvor: Politika, 14.Apr.2012

BEOGRAD – Srpska policija uhapsila je danas, na administrativnom prelazu Merdare, bivšeg pripadnika OVK Marka Kasnjetija osumnjičenog za mučenje i zlostavljanje srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar policije Ivica Dačić...Hapšenje je izvršeno na osnovu poternice koju...

Nastavak na Politika...

Uhapšen Albanac osumnjičen za ratne zločine

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012

Srpska policija je u subotu, na prelazu Merdare, uhapsila Albanca Marka Kasnjetija, osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu tokom sukoba 1998. godine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Nakon predizbornog skupa u Subotici, Dačić je novinarima rekao da je Kasnjeti uhapšen na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Uhapšen osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima

Izvor: NaDlanu.com, 14.Apr.2012

Srpska policija je danas uhapsila Albanca Marka Kasnjetija osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu tokom sukoba 1998. godine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Nakon predizbornog skupa u Subotici, Dačić je novinarima rekao da je Kasnjeti uhapšen na osnovu poternice za ratne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Dačić: Uhapšen Marko Kasnjeti

Izvor: medio.rs, 15.Apr.2012, 01:03

Pripadnici MUP uhapsili su Marka Kasnjetija na Merdaru, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim civilima. Uhapšenom je određen pritvor do 48 sati.

Nastavak na medio.rs...

Uhapšen Mark Kasnjeti

Izvor: Deutsche Welle, 15.Apr.2012

Pripadnici MUP uhapsili su Marka Kasnjetija na Merdaru, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim civilima. Uhapšenom je određen pritvor do 48 sati. OZLJPS tvrdi da Kasnjeti nikada nije bio pripadnik OVK.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.