Lokalizovan požar kod Merdara

Izvor: RTS, 01.Okt.2012, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar kod Merdara

Požar koji je zahvatio oko 30 hektara niskog rastinja u selu Borovac, duž administrativne linije sa Kosmetom, lokalizovan je i ne postoji opasnost da se proširi.

Načelnik Vatrogasno spasilačke jedinice u Prokuplju, Srđan Mitrović rekao je da je požar koji je po podne zahvatio oko 30 hektara niskog rastinja u selu Borovac, duž administrativne linije sa Kosmetom, lokalizovan i da ne postoji opasnost da se proširi.

Mitrović je istakao da je gašenje požara otežavao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jak vetar, ali je udruženim snagama vatrogasaca iz Prokuplja, žitelja sela i pripadnika žandarmerije sprečeno njegovo dalje širenje.

Požar u ataru sela Grabovica, u opštini Kuršumlija je lokalizovan, iako je zbog jakog vetra mogao da se proširi i ugrozi nekoliko kuća.

Na kritičnim lokacijama, zbog mogućnosti raspirivanja vatre, tokom noći dežuraće desetak vatrogasaca iz Prokuplja sa pripadnicima žandarmerije.

 
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veliki požari duž administrativne granice

Izvor: Danas, 01.Okt.2012

Veliki požar izbio je sinoć u selu Grabovnica u opštini Prokuplje, gde je ugrozio i nekoliko kuća. Načelnik lokalne vatrogasne jedinice Srđan Mitrović rekao je da su u to selo poslati vatrogasci, a da problem predstavlja i to što požar bukti i duž administrativne granice sa Kosovom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.