KPS nije dozvolio Vulinu posetu

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS nije dozvolio Vulinu posetu

Kosovska Mitrovica -- Pripadnici kosovske policije nisu dozvolili direktoru vladine Kacelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da poseti severni deo Kosovske Mitrovice.

Vulin je nešto posle 13 časova zaustavljen u južnom delu Kosovske Mitrovice odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska automobila usmereno na administrativni prelaz Merdare.

Policija je kao razlog ovakvog postupka navela da Vulinova poseta severnom delu Kosovske Mitrovice nije bila najavljena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Inače, Vulin je ranije danas prekinuo posetu jugu Kosova, posle incidenta na teritoriji opštine Zubin Potok, gde su nepoznata lica pucala na vozila Euleksa i kosovske policije.

Vulin je prethodno obišao jedino srpsko dete u Prizrenu, Milicu Đorđević. Iz Prizrena, Vulin se - umesto ka Gori - uputio na sever Kosova, gde je trebalo da u Kosovskoj Mitrovici razgovara s tamošnjim predstavnicima Srba.

Vulin je, u ime Vlade Srbije, najoštrije osudio incident na severu Kosova i zatražio od međunarodne zajednice da preduzme sve mere kako bi privela pred lice pravde vinovnike.

"KPS imao naređenje, nije bilo prekršaja u mojoj poseti"

"Kosovski policajci su imali naređenje da mi, bez obzira što ni sami nisu uspeli da pronađu nijedan prekršaj u mojoj poseti, ne dopuste da uđem u Kosovsku Mitrovicu", rekao je Vulin za TV Most iz Zvečana.

On je naveo da su ga u Kosovskoj Mitrovici očekivali predsednici opština i predstavnici Unmika i da je planirao da sa predstavnicima Euleksa razgovara o jutrošnjem incidentu u selu Donje Varage i da utiču na smirivanje tenzija.

Vulin je istakao da incident u tom selu gde su nepoznate osobe pucale na vozila Euleksa i kosovske policije nije u interesu Srbije.

"To što se danas dešavalo je bez ikakvog interesa za Vladu i građane Republike Srbije", rekao je Vulin.

"Nekome je u interesu i ima želju da tenzije budu veće", dodao je Vulin i u ime Vlade Srbije poručio da neće dozvoliti da se ovakve stvari ponavljaju i da će učiniti sve da se tenzije smire.

Vulin je ocenio da je sa druge strane, to što njemu nije dozvoljeno da uđe u Mitrovicu, "više nego nekorektan pokušaj" privremenih organa u Prištini koji, kako smatra, "imaju problem sa dijalogom i hoće da se pregovori odlože ili da ih nema".

"Mi smo za razgovore spremni danas i sutra, hocemo da učestvujemo na bilo koji način i u vezi istrage. Spremni smo da ponudimo svoju pomoć, a moje zadržavanje i nedozvoljavanje da budem tamo gde je teško, da budem sa predstavnicima svog naroda samo govori da postoji strah koji nije stvoren od nas", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulinu nisu dozvolili da uđe u severnu Mitrovicu

Izvor: Kurir, 07.Sep.2012

Kosovska policija nešto posle 13 časova zaustavila ga je u južnom delu Mitrovice odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska automobila usmereno na prelaz Merdare..KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija nije danas dozvolila direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu...

Nastavak na Kurir...

Vulinu nisu dozvolili da uđe u severnu Mitrovicu

Izvor: Glas javnosti, 07.Sep.2012

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija nije danas dozvolila direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da poseti severni deo Kosovske MItrovice...Vulin je nešto posle 13 časova zaustavljen u južnom delu Kosovske Mitrovice odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska...

Nastavak na Glas javnosti...

Vulina vratili iz Kosovske Mitrovice

Izvor: Mondo, 07.Sep.2012

Pripadnici kosovske policije nisu danas dozvolili direktoru vladine Kacelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da poseti severni deo Kosovske Mitrovice...Vulin je nešto posle 13 časova zaustavljen u južnom delu Kosovske Mitrovice odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska automobila...

Nastavak na Mondo...

KPS nije dozvolio Vulinu posetu

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Sep.2012

KOSOVSKA MITROVICA - Vulin je nešto posle 13 časova zaustavljen u južnom delu Kosovske Mitrovice odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska automobila usmereno na administrativni prelaz Merdare.

Nastavak na SEEbiz.eu...

KPS prekinula Vulinovu posetu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2012, 02:36

Kosovska policija prekinula je posetu direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina pokrajini i uputila ga na administrativni prelaz Merdare, rečeno je Beti u Kancelariji u Beogradu...Vulin upućen an Merdare..Posle jutrošnjeg incidenta u selu Donje Varage u opštini Zubin Potok,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.