Vulinu nisu dozvolili da uđe u severnu Mitrovicu

Izvor: Glas javnosti, 07.Sep.2012, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulinu nisu dozvolili da uđe u severnu Mitrovicu

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija nije danas dozvolila direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu da poseti severni deo Kosovske MItrovice.

Vulin je nešto posle 13 časova zaustavljen u južnom delu Kosovske Mitrovice odakle je njegovo vozilo u pratnji dva policijska automobila usmereno na administrativni prelaz Merdare. Policija je kao razlog ovakvog postupka navela da Vulinova poseta severnom delu Kosovske Mitrovice nije bila najavljena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Inače, Vulin je ranije danas prekinuo posetu jugu Kosova, posle incidenta na teritoriji opštine Zubin Potok, gde su nepoznata lica pucala na vozila Euleksa i kosovske policije.Iz Pirzrena, Vulin se - umesto ka Gori - uputio na sever Kosova gde je trebalo da u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa tamošnjim predstavnicima Srba.

Vulin je, u ime Vlade Srbije, najoštrije osudio incident na severu Kosova i zatražio od međunarodne zajednice da preduzme sve mere kako bi privela pred lice pravde vinovnike.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.