Haos kod Merdara: Rampa policije Kosova pa blokada putnika

Izvor: B92, 21.Okt.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos kod Merdara: Rampa policije Kosova pa blokada putnika

Stotinak putnika, koji su bili u autobusima prevoznika "Kimko" koji saobraća na relaciji Gračanica-Beograd i Mitrovica-Niš, prekinuli su blokadu Merdara.

Oni su blokadu započeli pošto kosovska policija nije dozvolila da tri od četiri autobusa nastave ka Srbiji.

Blokada je trajala oko jedan sat, između 17 i 18 časova, a do deblokade je došlo pošto su obezbeđeni novi autobusi, javio je dopisnik Tanjuga.

Policija je navela da prvobitni autobusi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imali dozvolu za međunarodni prevoz putnika.

RTK2 je prethodno javio da su putnici, koji su bili u autobusima prevoznika "Kimko" koji saobraća na relaciji Gračanica-Beograd i Mitrovica-Niš blokirali prelaz Merdare pošto kosovska policija nije dozvolila da tri od četiri autobusa nastave ka Srbiji.

U autobusima su uglavnom studenti koji studiraju u Severnoj Mitrovici.

Prema rečima vlasnika agencije za prevoz putnika "Kimko" Bogoljuba Marinkovića, policija nije htela da prihvati potvrdu koju je izdalo Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture Kosova, rekavši da u njoj mora da stoji rečenica "Prevozniku se dozvoljava da pređe međunarodni prelaz Merdare između Kosova i Srbije".

Marinković poseduje potreban dokument, ali u njemu nema te rečenice, navodi RTK2.

RTK2 je stupio u kontakt s portparolom policije Dautom Hodžom, koji ih je preusmerio na nadležno ministarstvo.

Kako saznaje RTK2, na putu ka prelazu Merdare je i oficir za vezu u Prištini Dejan Pavićević, koji je obavešten o problemu.

Inače, na Merdaru je kolona vozila dugačka oko dva kilometra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prekinuta blokada Merdara, autobusima omogućen prolaz

Izvor: RTS, 21.Okt.2016

Oko 200 putnika, uglavnom srpske nacionalnosti, bilo je blokirano na administrativnom prelazu Merdare sa kosovske strane zbog toga što tamošnji organi nisu dozvolili prolaz autobusima iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, zahtevajući međunarodne dozvole za transport. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.