Gužve na prelazima između Srbije i Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na prelazima između Srbije i Kosova

Tokom trajanja letnje sezone sve su učestalije gužve na prelazima između Kosova i centralne Srbije, a na prelazu Merdare, po podacima kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, danas se beleže skoro šestočasovna čekanja, prenosi KoŠev.

KoŠev je preneo da vozila na prelazu Merdare na ulazak u Srbiju, po podacima kosovskog MUP-a, čekaju između 320 i 340 minuta u koloni dugoj i do 3,5 kilometara. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kako je prenela Koha, kosovski ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa naveo je danas da do većih kolona dolazi zbog Srbije "koja ne poštuje briselski sporazum".

"Kolone na ovom graničnom prelazu rezultat su srpske strane koja ne poštuje briselske sporazume dok kosovska strana radi na povećanju kapaciteta. Na kosovskoj strani nema problema za automobile, čekanje traje od tri do pet minuta. Takođe, srpska strana još nije prebačena u novi objekat zajedničkog graničnog prelaza Merdare koji je izgradio UNOPS", kazao je Mustafa.

Duža zadržavanja beleže se i na prelazu Jarinje i Mutivode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ko je kriv za gužve na Merdaru i Jarinju?

Izvor: B92, 08.Avg.2019

Na prelazu Merdare, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini, čeka se skoro šest sati, prenose mediji sa KiM...Predstavnici privremenih prištinskih vlasti krivicu za gužve na prelazu prebacuju na srpsku stranu...Kako navode, na Merdaru se za ulazak u centralnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.