Izvor: RTS, 27.Okt.2021, 22:50

Devet policajaca iz Kuršumlije uhapšeno zbog sumnje da su na Merdaru primali mito

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su osam policijskih službenika PS Kuršumlija i jednog penzionisanog policijskog službenika zbog sumnje da su na administrativnom prelazu Merdare primali mito.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanje mita, uhapšeni su B. S. (1970), Z. S. (1968), S. B. (1968), I. M. (1973), N. P. (1968), G. A . (1968), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << D. P. (1973), D. F. (1969) i penzionisani policijski službenik G. Ć. (1965).
Oni se sumnjiče da su u periodu od septembra 2019. do oktobra 2020. godine, na administrativnom prelazu Merdare "od lica zahtevali i primali novac kako ne bi izvršili kontrolu i pregled tih lica", a koje su bili u obavezi da urade po ovlašćenju, saopštio je MUP. 
Na ovaj način oni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od nekoliko hiljada evra.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osam policajaca i jedan penzionisani policajac uhapšeni u Kuršumliji

Izvor: B92, 27.Okt.2021

Kuršumlija -- Osam policijskih službenika u Kuršumliji i jedan penzionisani policajac su uhapšeni zbog sumnje da su primali mito...Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili...

Nastavak na B92...

Osam policajaca iz Kuršumlije uhapšeno zbog primanja mita

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2021, 00:27

Zbog sumnje da su u periodu od nekoliko meseci na administrativnom prelazu Merdare tražili i dobijali novac od pojedinaca kako ih ne bi kontrolisali, kako kažu u MUP-u, uhapšeno je osam aktivnih i jedan penzionisani policajac...U ovoj akciji su učestvovali policajci i unutrašnja kontrola, a radili...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.