Osam policajaca i jedan penzionisani policajac uhapšeni u Kuršumliji

Izvor: B92, 27.Okt.2021, 22:50

Osam policajaca i jedan penzionisani policajac uhapšeni u Kuršumliji

Kuršumlija -- Osam policijskih službenika u Kuršumliji i jedan penzionisani policajac su uhapšeni zbog sumnje da su primali mito.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam policijskih službenika Policijske stanice Kuršumlija i jednog penzionisanog policijskog službenika, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primanje mita.

Uhapšeni su B.S. (1970), Z.S. (1968), S.B. (1968), I.M. (1973), N.P. (1968), G.A. (1968), D.P. (1973), D.F. (1969) i penzionisani policijski službenik G.Ć. (1965).

Oni se sumnjiče da su u periodu od septembra 2019. do oktobra 2020. godine, na administrativnom prelazu Merdare od lica zahtevali i primali novac kako ne bi izvršili kontrolu i pregled tih lica, a koje su bili u obavezi da urade po ovlašćenju.

Na ovaj način oni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od nekoliko hiljada evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.