Crna Srbija: U poslednja 24 sata

Izvor: BKTV News, 31.Mar.2012, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Srbija: U poslednja 24 sata

Danas u rubrici Crna Srbija možete čitati: U poslednja 24 sata dve maloletne osobe izgubile su život, uhapšeni pripadnici Kosovske policije i privedeno je više lica.
Pripadnici Žandarmerije uhapsili su dva pripadnika Kosovske policijske službe u rejonu Merdare. Uhapšeni su imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine. Uhapšeni su i Šukre Binaku i Sami Bećiri.
Albancu Hasanu Abaziju iz Prištine, uhapšenom na Končulju kod Bujanovca određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Pritvor mu je određen na osnovu rešenja Okružnog suda iz Gnjilana iz 2005. godine. On je osumnjičen za teško krivično delo špijunaže za koje je predvođena zatvorska kazna u trajanju od najmanje 10 godina. Kosovski mediji su javili da je 'Abazi navodno odavao poverljiv informacije NATO alijansi 1999. godine'.
Petogodišnji K.A. iz Sjenice udavio se danas oko 14 časova u reci Grabovici koja protiče kroz centar grada. Prema izjavama svedoka, slučajni prolaznici su primetili telo u reci i izvukli ga na obalu, ali dečak nije davao znake života. Policija je obezbedila prostor na kojem je telo izvađeno iz vode i očekuje se da započne istraga. Očevidci su izjavili da je dečak živeo u blizini reke.
Šesnaestogodišnja S. A. poginula je sinoć nešto posle 20 časova kad je najverovatnije skočila sa osmog sprata zgrade u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu. Prema rečima komšija koje su se okupile ispred zgrade, roditelji nastradale devojke žive rastavljeno i imaju još jednu ćerku i sina. Nesrećna devojka pala je sa terase stana na travnjak ispred zgrade. Policijska istraga pokazaće da li je u pitanju samoubistvo i koji je razlog takve njene odluke. Lekari iz Hitne pomoći su pokušali reanimaciju, ali su na žalost mogli samo da konstatuju smrt.
Beograđanin F.K. (22) ranjen je noćas oko ponoći u Ulici Luke Vukalovića 2, nedaleko od ugla Bulevara kralja Aleksandra, kad su mu prišla dva muškarca i pucala u njega. On nije u životnoj opasnosti. Prema njegovim rečima, on je stajao ispred kluba “Jazbina”, kad su se pojavila dva naoružana i njemu nepoznata muškarca, a zatim ispalila nekoliko hitaca u njegovom pravcu. Napadači su ga ranili u levu nogu, a potom se jedan od njih “Lux” taksijem udaljio, dok je drugi otrčao sa lica mesta. Policija je odmah započela istragu.
Leskovačka policija lišila je slobode i odredila zadržavanje A.P. (33) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je proizvodio i prodavao drogu. Kriminalistički policajci su sa saobraćajnom policijom, 29. marta ove godine u večernjim časovima, u Leskovcu u ulici Niškoj, zaustavili i izvršili pregled motornog vozila i suvozača u vozilu A.P. Tom prilikom A.P. je pokušao da proguta 'pvc paketić sa heroinom', ali u tome nije uspeo, jer je počeo da se guši pa je ispljunuo pored automobila. Policija je taj paketić oduzela, a nakon veštačenja u Nacionalno kriminalističko tehničkom centru u Nišu, potvrđeno je da se radi o heroinu, težine preko 6,5 grama. A.P. je predat istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, navedeno je u saopštenju.
Pripremio: Nikola Miloradović
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.