Žene u muškom svetu: Mi ne radimo protiv muškaraca, već sarađujemo sa njima VIDEO

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 13:20

Žene u muškom svetu: "Mi ne radimo protiv muškaraca, već sarađujemo sa njima" VIDEO

Danas se obeležava Međunarodni dan žena, a sa kakvim izazovima se suočavaju one koje rade "muške poslove", voditelji TV Prva razgovarali su sa dve jake žene koje su celi život posvetile svakodnevnim izazovima u zahtevnim poslovima.

Kako kaže Jelena Arsenijević, pomoćnica komandira Policijske ispostave Zvezdara, podele na "muške" i "ženske" poslove u društvu su manje primetne.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Sve je više žena koje upisuju visokoobrazovne ustanove za policjce. Tako možete da vidite žene koje upisuju Kriminalističku akademiju i u roku završavaju svoje obaveze, ali i zadatke. One su ravnopravni deo društva , a i, što je najvažnije, one su ravnopravne sa muškarcima", ističe pomoćnica.

Sa njenim stavom saglasna je i Olivera Šterić, šefica upravnih poslova PS Novi Beograd, koja kaže da žene imaju taj manje agresivniji i prijatniji pristup datom problemu nego muškarci, te da se poslovi unutar jedne organizacije brže privode kraju.

"Zastupljenost žena u MUP-u je više nego 25 odsto i sami kolektiv teži ka tome da nas bude što više. Ministarstvo je uvidelo značaj rodne ravnopravnosti, te je sada više onih žena koje preuzimaju odgovornije i zahtevnije poslove -drugim rečima, poslove koje su nekad obavljali samo muškarci", napominje Olivera za TV Prva.

Pomoćnica komandira i šefica upravnih poslova bile su saglasne oko jedne ideje, a to je da ženski rod ne kontrira muškom svetu, već, naprotiv, sarađuju zajedno.

"Mi ne radimo protiv muškaraca, već sarađujemo sa njima", zaključile su one.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.