Odbor za rodnu ravnopravnost :  NEKA SVAKI DAN BUDE OSMI MART

Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za rodnu ravnopravnost : NEKA SVAKI DAN BUDE OSMI MART

LESKOVAC

Odbor za ostvarivanje rodne ravnopravnosti i unapređenje položaja žena, na platou ispred LKC-a, podelom flajera i ogledalca sa šminkom pripadnicama lepšeg pola danas je obeležio 8. mart, Međunarodni dan žŽena.

Damama je potrebno posvećivati pažnju tokom cele godine, a ne samo kada dođe 8. mart, poručeno je povodom ovog praznika.

-Bitno je da se poštuje rodna ravnopravnost, da budu jednake šanse tokom zapošljavanja i da se poštuju proncipi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << istih zarada. Ni jednoj ženi sigurno nije važno da joj se samo tog dana ukaže neka pažnja, a da shvati da je tokom cele godine bila diskriminisana, što se tiče zarada ili nepredovanja na poslu u odnosu na muška prava, rekla je predsednica ovog odbora Ljiljana Božuta.

Ona je naglasila da kod nas Međunarodni dan žena mnoge žene i ne doživljavaju kao svoj dan.

-Međanarodni dan žena treba da podseća na dan kada su žene počele da se bore za svoja prava, da se slave socijalna, društvena i politička dostignuća žena, jer ovaj praznik ima dublji i revolucionarniji karakter od onoga kako se on danas doživaljava i slavi, rekla je Božuta.

Ovom prilikom potpredsednica Odbora za rodnu ravnopravnost Zora Ristić prenela je poruku odbora  da žena danas može ostvariti svoj prava samo ukoliko zna koja su to prava.  Zato 8. mart treba da se obeleži dostojanstveno i sa poštovanjem, u znak zahvalnosti ženama koje su se izborila za svoja prava.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena,   Osmi mart,   Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Sloga: Dan žena sve više gubi na svom značenju

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2017

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su danas da Međunarodni dan žena koji je nastao kao tekovina borbe za rodnu ravnopravnost sve više gubi na svom značenju i prerasta u globalni dan svečanih reči, olako datih obećanja i neiskrenih parola o slobodi i jednakosti..."Umesto da se ozbiljno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.