Doneto rešenje: Branka Milić na slobodi

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 15:28

Doneto rešenje: Branka Milić na slobodi

Pravosnažno oslobođena u postupku “državni udar” Branka Milić dobila je rešenje da napusti Ambasadu Srbije u Podgorici.

Njoj je ukinut pritvor i u narednih dan ili dva napustiće prostorije Ambasade, prenosi Borba.

“Hvala i slava Bogu da je dana, na Međunarodni dan žena 8. mart ukinut pritvor i prekinuto višegodišnje mrcvaljenje i mučenje srpske državljanke Branke Milić”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kratko je potvrdio ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Podsetimo, Branka Milić je prvostepeno osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja državnog udara.

Branka Milić je odluku Apelacionog suda, kojom joj je ukinuta trogodišnja zatvorska kazna u slučaju državni udar dočekala u Ambasadi Srbije u Podgorici, u kojoj duže od dve godine živi u svojevrsnom "kućnom“ pritvoru.

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud, maja 2019. osudio na zatvorske kazne.

Apelacioni sud Crne Gore je 5. februara ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. Većina je presudu dočekala na slobodi, ali ne i Branka Milić.

Ona je naime tokom suđenja u Višem sudu, novembra 2018. godine nezadovoljna tretmanom sudskog veća, napustila sudnicu i „pobegla“ u Ambasadu Srbije u Podgorici. Time je izbegla dalji pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Branka Milić oslobođena krivice za „državni udar“, napušta Ambasadu Srbije u Podgorici

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2021

Pravosnažno oslobođena u postupku “državni udar” Branka Milić dobila je rješenje da napusti Ambasadu Srbije u Podgorici, saznaje BORBA.. Njoj je ukinut pritvor i u narednih dan ili dva napustiće prostorije Ambasade. “Hvala i slava Bogu da je danas na Međunarodni dan žena 8. mart...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.