„Zvezdice“ proslavile jubilej, bilo je i suza

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zvezdice“ proslavile jubilej, bilo je i suza

Leskovčani su sinoć u prepunoj sali Narodnog pozorišta ovacijama ali i suzama radosnicama, pozdravili leskovački dečiji hor „Zvezdice“, na proslavi njihovog 15. rođendana.

Program je vodila mlada leskovačka glumica Dragana Mićalović inače i sama, nekad, član „Zvezdica“ a posebnu draž večeri dale su i „Zvezdice“ iz prvih generacija koje su, zbog školovanja, morale da prestanu sa pevanjem ali se >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uvek rado odazovu pozivu svoje drage profesorke Jelene.

Dečiji hor „Zvezdice“ formiran je zahvaljujući entuzijazmu Jelene Cvetković i Mirjane Kostić 2002. godine, uz finansijsku podršku UNDP, koji je je obezbedio finansiranje hora u prvih godinu dana ili i kompanije Actavis i grada Leskovca uz čiju snažnu podršku hor opstaje a snovi postaju stvarnost.

Za ovu priliku, iz Slovenije je došla i Mirjana Kostić koja je sa prvim Zvezdicama priredila iznenađenje Jeleni, gotovo bez probe otpevavši tri prve pesme koje su Zvezdice naučile pa je puno devojaka na sceni pustilo i suze.

U ime svih „Zvezdica“ zahvalnost Jeleni, Emini, Nikoli i Mirjani, izrazila je Milena Jovanović koja studira u Beogradu, naglasiviši da je za sve njih najveća nagrada prijateljstva koja su ostvarili širom Evrope, obećavši u ime svih da će se, kad god zatreba, odazvati pozivu „Zvezdica“.

U prvih petnaest godina, hor je nastupao u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Austriji, Francuskoj, Bugarskoj, Makedoniji, Rumuniji, Republici Srpskoj i Sloveniji osvojivši  značajne nagrade i priznanja a koncert pod nazivom „Dan“ održan u SKC-u Beogradu, snimljen za potrebe emitovanja Radio Beograda i objavljen u reviji klasične muzike „Muzika klasika“ prema mišljenju kritičara časopisa „NIN“ svrstan je u pet najznačajnijih muzičkih događaja u 2014. godini u Srbiji.

Zoran Jovanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.