Zvezdice osvojile zlato u Ohridu

Izvor: juGmedia, 01.Sep.2013, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdice osvojile zlato u Ohridu

LESKOVAC – Gradski dečji hor Zvezdice iz Leskovca osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu u Ohridu, u konkurenciji 50 horova iz 14 zemalja.

“Zlato koje smo doneli u Leskovac dodelio nam je šestočlani međunarodni žiri bez ijednog predstavnika iz Srbije, te nam je utoliko draže jer smo u sveukupnom plasmanu za sobom ostavili sve horove iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i bivše SFRJ”, rekla je Jelena Cvetković, direigent i osnivač horo.

Takimičili su se dečji horovi iz Rusije, Mađarske, Litvanije, Hrvarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Švedske, Norveške id rugih evropskih zemalaja.

Zvezdice su dobitnice i Specijalne nagrade za najbolji scenski nastup na festivalu, zahvaljujući reditelju Narodnog pozorišta u Leskovcu Stojanu Mladenoviću, koji je osmislio nastup talentovanih devojčica.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.