Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zvezdice” nastupale u Italiji i Sloveniji

LESKOVAC

Gradski dečji hor „Zvezdice“ boravio je u Slovenskim Konjicama (Slovenija) i Trstu (Italija). Inicijalni povod za gostovanje bio je učešće na Internacionalnom festivalu horova gde su „Zvezdice“ nastupile u Luteranskoj evangelističkoj crkvi Largo Panfili u Trstu i, svojim glasovima i besprekornim izvođenjem zahtevnog repertoara, osvojile srca publike. Na poziv Generalnog konzula Republike Srbije Ivane Stojiljković „Zvezdice“ su posetile Generalni konzulat >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Republike Srbije u Trstu. Tokom razgovora sa generalnim konzulom i saradnicima izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ostvarivanja međuregionalne saradnje, a umetnički rukovodilac „Zvezdica“ Jelena Cvetković Crvenica ukratko je informisala generalnog konzula o dosadašnjim aktivnostima i uspesima hora, te je obostrano iskazana namera da se u skorijoj budućnosti ova saradnja proširi.

U Slovenskim Konjicama Zvezdice su održale Humanitarni koncert u Kulturnom centru – Konjice, a u organizaciji Lions kluba – Konjice. Tom prilikom prikupljena su značajna sredstva i uplaćena za lečenje deteta iz Leskovca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Leskovčani su uživali u gostoprimstvu svih škola na teritoriji ovog grada i zahvaljujući angažovanju Lions kluba – Konjice posetili sve najzanimiljivije turističke lokalitete karakteristične za ovu oblast.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.