Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanični sajt grada o Cvetanovićevom boravku u Kini

LESKOVAC

Dan pošto je Regionalna informativna agencija JUGpress objavila da se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović nalazi u Kini informacija o ovome je objavljena i na zvaničmom sajtu grada.

U ovoj objavi se ne navodi da li će i kakve benefite imati gradjani i gradjanke Leskovca kao i sam grad od ovog puta.

,,Gradonačelnik

Leskovca Goran Cvetanović sa delegacijom Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije boravi u Kini u gradu Ningbou provincija Liaoning na Trećem forumu gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, čija je tema „Nov koncept za nov razvoj“ .

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović je, u ime delegacije, u prisustvu ambasadora Republike Srbije u Kini, govorio na Forumu u Ningbou: „Saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope sa prvenstvenog fokusa na ekonomskoj saradnji, u poslednjih 7 godina proširila se i na druge oblasti. Treba iskoristiti značajne potencijale koje imamo za dalji razvoj ove saradnje. Naše različitosti predstavljaju neospornu prednost, gde svako iz svog ugla i na osnovu svog iskustva može da doprinese saradnji. Odnosima naših zemalja doprinela je poseta predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, NR Kini i učešće na Drugom forumu za međunarodnu saradnju „Pojas i put“ u Pekingu.“

Gradonačelnik Cvetanović je dodao se značaj saradnje, između ostalog, ogleda u oblasti vodnog saobraćaja gde je izdvojio planove za izgradnju nove luke u Beogradu, i da se veliki značaj pridaje i planovima za izgradnju nove luke u Smederevu i istakao da su se na forumu vodili razgovori o odnosima Srbije i Kine i o produbljivanju trgovinskih i kulturnih veza dvaju zemalja.

U okviru Foruma Delegacija iz Srbije posetila je „1st China CEEC Expo“ na kome se, između ostalih, predstavilo 47 izlagača iz Srbije. Poseta sajmu okarakterisana je kao prilika za razgovore sa potencijalnim investitorima iz Kine.

Na Trećem forumu gradonačelnika Kine i CEEC pored, gradonačelnika Cvetanovića učestvuju i gradonačelnici Novog Pazara, Bora, kao i ambasadori, ministri i premijeri zemalja Evrope. Domaćini delegaciji Republike Srbije su ministri u Vladi NR Kine, ministri provincije Liaoning i gradonačelnici gradova Ningbo i Dalian, navodi se u objavi na sajtu grada

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.