Zorana Mihajlovic u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlovic u Leskovcu

LESKOVAC

Leskovac je jedan od najboljih gradova kada govorimo o popisu objekata, o ozakonjenju i o izdavanju gradjevinskih dozvola, izjavila je danas na konferenciji za novinare potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović.

„Gradonačelnik Goran Cvetanović i njegov tim su u prethodnom periodu sa ovim Ministarstvom radili na projektima, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << što su izdavanje gradjevinskih dozvola i ozakonjenje. To je jedini način da se pokaže kako stvari mogu da funkcionišu i kako može da se radi“, rekla je Mihajlović prilikom današnje posete.

Mihajlovićeva je danas razgovarala sa gradonačelnikom Leskovca, Goranom Cvetanovićem, i sa načelnicima opština Jablaničkog okruga o izgradnji jeftinih stanova, kao i o budućim ulaganjima u odredjena romska naselja, pre svega u infrastrukturu koja, kako kaže, zaista jeste ključni problem, ali i o procesu ozakonjenja koji, smatra Mihajlovićeva, predstavlja najbolji način borbe protiv nelegalno izgradjenih objekata.

U sklopu današnje posete, Mihajlovićeva je obišla i kružni tok na Bulevaru Nikole Pašića, kao i Sigurnu kuću, a na konferenciji za novinare uručila je i rešenja o ozakonjenju Momi Nikoliću i Ljubinki Djordjević.

„Za budućnost Leskovca, važna je obilaznica koju smo danas posetili. Grad Leskovac je platio 98 miliona dinara i završio eksproprijaciju. Projektno – tehnička dokumentacija je takodje završena, samo treba da se uskladi sa važećim zakonom o planiranju i izgradnji. Zajedno sa „Putevima Srbije“ krenućemo u realizaciju ovog vrlo važnog projekta koji povezuje tri opštine“, rekla je.

Na pitanje dopisnika FoNeta da li je Ministarstvo razmišljalo da na neki način pomogne ljudima koji ne mogu da izdvoje potreban iznos za legalizaciju objekata, Mihajlovićeva navodi da pravi problem nije iznos takse za ozakonjenje „koliko iznos koji treba da se plati za jedan jedini dokument koji se prilaže, a to je projekat izvedenog stana“.

„Mi, kao Ministarstvo, smo u poslednjih nekoliko meseci vodili razgovore sa projektnim kućama. To je stvar dogovora, jer ne možemo od njih da tražimo da ne naplate projekat. Naša ideja je da pokušamo da nadjemo minimalnu cenu po odredjenim delovima Srbije. Nadam se da ćemo uspeti da nadjemo zajednički jezik sa projektantskim kućama, jer ovde govorimo o nacionalnom interesu“, rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da onih šest kilometara na deonici Koridora 10 Levosoje – Srpska kuća kod Bujanovca ni posle nekoliko godina  još uvek nije završeno i da li najveći problem predstavlja jedan od podizvodjača Mihajlović je rekla da „ne zna“ ko su podizvodjači i dodala da“ problem leži u potpunoj promeni projekta“.

„Potpuno smo morali da izmenimo projekat da bismo mogli da radimo na toj deonici i to je razlog zašto ćemo nekoliko meseci kasniti“, dodala je ona.

Na današnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović istakao je da je Leskovac izuzetno uvažavan od strane srpske vlade, što, kako kaže, pokazuje i poseta predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, septembra meseca prošle godine.

„Vlada Republike Srbije je rešila da još jednom dokaže da Leskovac i jug Srbije smatra bitnim, jer smo se upravo danas dogovorili da ćemo od Vlade RS dobiti 195 miliona dinara, što znači da ćemo radove na deonici od ulaska u grad do obilaznice započeti u toku ove godine i završiti“, rekao je  Cvetanović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.