Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2023, 09:29

Žitorađa ponovo srpskoligaš

LESKOVAC-ŽITORAĐA-BOJNIK-LEBANE-MEDVEĐA-BUJANOVAC-PROKUPLJE

Od jeseni u Žitorađi ponovo će se igrati srpskoligaške utakmice. I to na novom fudbalskom stadionu, i na novoj lokaciji, sa izuzetno dobrim zelenim tepihom, a još više sa posebno lepo urađenom fudbalskom infrastrukturom gde u prvom redu spadaju svlačionice i službene prostorije. Žitorađani su zablistali na fudbalskom terenu i sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zasluženo se domogli šampionskog pehara koji im je omogućio da se nađu u društvz najboljih ekipa Srpske lige ,,Istok”.

Leskovačka Sloga, nakon mnogo boljih prolećnih rezultata, zavredela je da bude vicešampion zone Jug.

Isto važi i za bojničku Pustu reku, koja je prvenstvenu sezonu završila na četvrtom mestu.

Fudbaleri Plantaže iz Donjeg Stopanja mogu biti zadovoljni šestim mestom na tabeli.

Radan iz Lebana očigledno je u krizi i zato ne bi smeli bti zadovoljni plasmanom u sredini tabeli, jer ,,zeleni”moraju i mogu mnogo bolje i mnogo više.

Na tako nešto obavezuje ih tradicija, jer su dugo godina bili srpskoligaš.

Mladost 1959 iz Vinarca i Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja igrali su u promenljivoj formi, ali u celini gledano ostvarili su plasman koji očigledno zadovoljava njihove trenutne vrednosti.

Jablanica iz Medveđe nije blistala ove sezone i zato ne čudi plasman pri samom dnu tabele i uz dosta sreće zadržali su zonaški status.

Žitorađa je novi srpskoligaš, Trnovac i Lugina su istupli iz takmičenje, a iz zone su ispale ekipe Alakinca i Gracko, a iz Srpske lige ,,Istok” vraća se OFK Topličanin.

Novi članovi zone Jug biće prvaci Jablaničke, Topličke i Pčinjske lige, kao i predstavnik Kosovskog Pomoravlja. (kraj) VS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.