Zemlja iz ciglane ugrožava kuće

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlja iz ciglane ugrožava kuće

Stanovnici naselja pored fabrike crepa u Leskovcu već nedeljama strahuju da im se na kuće ne obruši brdo nagomilane zemlje iz kruga tog preduzeća.

Krajem januara, deo zaštitnog zida je pao, zbog čega je ugrožena bezbednost pedeset porodica.

Kada je pao betonski zid visok dva metra, više stotina kubika zemlje za proizvodnju crepa obrušilo se do ulaza u dve stambene zgrade i kapije kuća.

Iako je ulica pored zida zatvorena za saobraćaj, stanari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je koriste jer nemaju alternativni put.

I ostatak zida duž cele ulice je oštećen zbog čega brdo zemlje visoko 15 metara preti da zatrpa obližnje kuće. U dve zgrade izgrađene donacijom Vlade Japana, koje su najviše ugrožene, žive ratni vojni invalidi i njihove porodice.

Preduzeće "Mladost" već sedam godina u krugu fabrike pored naseljene ulice skladišti zemlju za proizvodnju crepa.

U Upravi za inspekcijske poslove u Leskovcu tvrde da su oni sve učinili što je u njihovoj nadležnosti.

Ispod urušenog zida i zemlje nalaze se cevi za gasovod i kanalilzaciju što dodatno brine stanare Ulice Božidara Veličkovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.