Železničari dali krv

Izvor: juGmedia, 26.Jul.2013, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničari dali krv

LESKOVAC  – U akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je organizovala lokalna samouprava uz podršku Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice učestvovalo je 85 železničara iz cele Srbije.

Članovi Humanitarnog udruženja železničara Srbije „Kostadin Veselinović – Kosta“ došli su vozom iz svih gradova zemlje kako bi pomogli leskovačkoj Službi za transfuziju da prikupi zalihe krvi kojih je tokom letnjih meseci manje.

Železničarima se zahvalio šef kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << gradonačelnika Leskovca, Nebojša Dimitrijević.

„Akcija je odlično organizovana. Ovog puta došli smo u nešto manjem broju jer su godišnji odmori, a i mnogima je danas slava. Ali, nadamo se da će i ovih 85 jedinica biti dovoljno da leskovačka transfuzija ne razmišlja i pritekne u pomoć onima kojima je to neophodno“, rekao je predsednik  Humanitarnog društva železničara Srbije „Kostadin Veselinović – Kosta“, Voja Stajić.

Od 1 600 članova Humanitarnog udruženja železničara Srbije „Kostadin Veselinović – Kosta“ 8oo su dopbrovoljni davaoci krvi. Do sada su dali preko 12 00o dragocene tečnosti u akcijama organizovanim u svim gradovima Srbije.

Nraedna veća letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice Leskovac organizuje 2. avgusta u Televiziji Leskovac, kojoj će moći da se odazovu svi ljudi dobre volje.

(Kraj)mit/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.