Zelena zona se privodi kraju, zainteresovani i Rusi za otvaranje pogona

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena zona se privodi kraju, zainteresovani i Rusi za otvaranje pogona

LESKOVAC – Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na državnom putu prvog reda na lokaciji Zelena zona trebalo bi da budu završeni krajem ovog meseca, a za otvaranje pogona na ovom mestu zainteresovani su Rusi, kažu u lokalnoj samoupravi.

Direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj Bojan Tojaga kazao je da se Leskovcu javio nam sa pismom zainteresovanosti i jedan ruski investicioni fond sa kojim se još pregovara.

„Inače, izrađena su dva elaborata o ustupanju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << građevinskog zemljišta prema Uredbi Vlade Srbije“, podsetio je Tojaga.

Na Zelenoj zoni planirana je izgradnja saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i postavljanje osvetljenja.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koji je obišao ove radove, nakon posete premijera došlo je do određenih pomaka kada je reč o Zelenoj zoni.

„Najpre se krenulo sa izgradnjom ove kružne raskrnice, što je veoma bitno u ostvarivanju našeg cilja da Zelena zona postane razvojna šansa grada. Takođe, zemljište je prenamenjeno iz poljoprivrednog u građevinsko“, objasnio je gradonačenik Cvetanović.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se u okviruperiodičnog održavanja državnog puta prvog B reda.

Investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, izvođač Trejs PZP Vranje iz Vranja, a vrednost ugovora je 31 milion  dinara.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.