Izvor: JUGpress.com, 06.Apr.2023, 17:01

Zbog urušavanja zida u Deligradskoj ulici , hitna evakuacija stanara ugroženih objekata

LESKOVAC

Zbog urušavanja zida u Deligradskoj ulici , n aložena je hitna evakuacija stanara u nekoliko ugroženih objekata u toj i ulici Svetozara Markovića, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Leskovca.

Urušavanje dela potpornog zida u ulici Deligradska se dogodilo u noći između srede i četvrtka a nadležni predstavnici Štaba za vanredne situacije i JP Urbanizam i izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su obišli teren i utvrdili su da je zbog mogućeg urušavanja potrebno izvršiti delimičnu evakuaciju stanovnika u objektima koji su ugroženi.

Na za danas zakazanoj sednici Štaba za vanredne situacije usvojena je tačka koja se tiče Naredbe za delimičnu evakuaciju stanovništva u ovim ulicama.

Sednici Štaba je predsedavao komandant Goran Cvetanović, koji je i gradonačelnik Leskovca.

„Kako su nam meštani preneli, ovaj potporni zid je sagrađen oko 2010. godine. Zbog padavina, vlažnog zemljišta, trusnog područja, zid je pao na objekat u ulici Svetozara Markovića 47”, rekao je Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove.

“Zid se urušio iz pravca porodične stambene zgrade u ulici Deligradskoj 28. Na teren je izašlo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odeljenje za inspekcijske poslove GU grada Leskovca, predstavnici JP „Urbanizam i izgradnja“, predstavnici Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove,“ dodao je Popović.

Na sednici Štaba je usvojena Naredba za hitnu evakuaciju stanovništa iz ugroženih objekata u navedene dve ulice, naloženo je smeštanje ugroženih porodica u slobodne stanove u vlasništvu grada Leskovca.

Odeljenju komunalne milicije je naloženo da se propisno obeleži ugroženo područje zbog bezbednosti i sigurnosti susednih objekata i građana. (kraj) LJS/MN

Foto: Grad Leskovac

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.