Zbog smanjenog obima posla skoro 70 radnika fabrike Autostop u Leskovcu proglašeno tehnološkim viškom

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2021, 13:12

Zbog smanjenog obima posla skoro 70 radnika fabrike "Autostop" u Leskovcu proglašeno tehnološkim viškom

68 radnika fabrike za proizvodnju patosnica i presvlaka za auto-sedišta Autostop proglašeno je tehnološkim viškom, potvrdio je za Južne vesti menadžer fabrike Igor Rajković, koji je kao glavni razlog naveo loše stanje u auto-industriji, izazvano pandemijom korona virusa. Rajković ističe i da je svim radnicima odmah ponuđen ugovor u kompaniji Leskobegs i da je većina radnika te ugovore prihvatila.

Problem grčkoj kompaniji, kako kažu, napravilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je to što je potražnja za sedištima stala, ali su ipak odlučili da ne otpuštaju radnike, već da im ponude ugovor u drugoj fabrici, koja se bavi proizvodnjom vreća.

Situacija u auto-industriji u celom svetu nije dobra. Što se odrazilo i na nas. Posao se u ovih godinu i po dana smanjuje, te smo bili primorani na odluku da 68 radnika proglasimo tehnološkim viškom. Međutim, pokušali smo da im pomognemo, tako što je svim radncima ponuđeno da pređu u fabriku "Leskobegs". Većina njih je to prihvatila, tako da otpuštanja nije bilo. Nadamo se da nećemo imati sličnih problema - rekao je Rajković.

Grčka firma Autostop je pored pogona u Leskovcu, koji je otvoren 2014. godine, otvorila i 2018. godine pogon u Bojniku, a zapošljavala je preko 400 radnika.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je i otvaranje novog pogona te fabrike, ali Rajković kaže da taj pogon neće imati veze sa auto-industrijom, kao i da o tome ne može ništa više da kaže.

Podsetimo, fabrika Autostop prva je u Leskovcu privremeno obustavila rad nakon proglašenja epidemije korona virusa, a radnici su bili poslati na plaćeno odsustvo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.