Izvor: JUGpress.com, 04.Sep.2020, 18:26

Zbog korone oštre kontrole rada ugostiteljskih objekata, kazne i do pola miliona

LESKOVAC

Okružni Štab za vanredne situacije doneo je niz odluka i zaključaka kojima se utvrđuju načini za kontrolu mera donetih u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19. Na osnovu toga će inspekcijske službe, pre svega sanitarna, počinju intenzivni nadzor nad ugostiteljskim objekatima, a prekršioci će snositi novčane i druge sankcije. Ova vanredna sednica Štaba je zakazana na osnovu dopisa premijerke Ane Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Odeljenja za sanitarno-inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja, gde je zahtevano da se sve inspekcijske službe maksimalno angažuju u kontroli poštovanja mera u ugostiteljskim objektima. To se posebno odnosi na radno vreme, broj gostiju i higijensko-tehničke uslove u objektima. Ukoliko se ukaže potreba, inspektorima će asistirati policija.

Prema odluci Republičkog kriznog štaba ugostiteljski objekti koji nemaju baštu neće raditi od 21-6 sati narednog dana, a oni koji je imaju od 1-6 sati narednog dana. I u zatvorenom i na otvorenom nije dozvoljeno okupljanje više od 30 osoba, a distanca između njih mora bitinajmanje 1,5 metar, odnosno da se za svako lice obezbedi prostor od 4 kvadratna metra. Jednostavnije rečeno, da bi se okupilo 30 osoba potrebno je da objekat ima najmanje 120 kvadratnih metara, prostora, a, ukoliko je npr. svadbeno veselje u pitanju, u tih 30 osoba se ubrajaju i muzičari, fotografi, kamerman…

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić najavljuje za ponedeljak sastanak sa načelnicima inspekcija iz grada Leskovca i pet opština u okrugu.

„U utorak pozivamo ugostitelje da ih upoznamo sa planovima kontrola i ukažemo im na obaveze. Inspektori imaju ovlašćenja da na licu mesta izriču kazne, a preporuka je da one budu maksimalne, što znači se može destiti da nekom kazna iznosi i pola miliona dinara. Mi smo na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije doneli i odluka o formiranju Stručno-opetarivnog tima, čije će zaduženje biti da organizuje, prati i kontroliše rad inspektora na terenu tokom važenja preporučenih mera. Timove će činiti jedan sanitarni i jedan komunalni inspektor i po potrebi policijski službenik. Oni će svakodnevno komandanta Štaba za vanredne situacije obaveštavati o uočenim nepravilnostima i preduzetim merama. Tokom vikenda najviše kontrola će biti u Leskovcu i Vlasotincu, u kojima ima najviše ugostiteljskih objekata.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.