Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2022, 20:57

Završni radovi u ulici Devet Jugovića, 761 metar košta 38 miliona

LESKOVAC

Rekonstrukciji ulice Devet Jugovića u dužini od 761 metra i vrednosti 38 miliona dinara privodi se kraju, a gradonačelnik Leskovaca Goran Cvetanović, obišavši završne radove rekao je da je kocka, koja se nalazila na ovoj saobraćajnici, zamenjena sa dva sloja kvalitetnog asfalta, dok su trotoari su popločani.

„U toku su i završni radovi na rekonstrukciji puta između Leskovca i Vučja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tačnije na deonici između Vučja i Strojkovca. To je bila najduža saobraćajnica pod kockom, u izuzetno lošem stanju. Ponosni smo što skidanjem te kocke i postavljanjem asfalta uspešno rešavamo taj višedecenijski problem celog vučjanskog kraja. Na sajtu grada Leskovca objavljen je Javni poziv mesnim zajednicama za učešće u raspodeli, preuzimanju i korišćenju sitne kamene kocke.“

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ naglasio je da je urađena kompletna zamena tamponskih slojeva, kao i ugradnja nosećih i završnog sloja asfalta, zatim ugradnja novih ivičnjaka, kao i da je urađena je nivelacija šaht poklopaca, odvodnjavanje odrađeno podužnim i poprečnim profilima, padovima.

„Urađena je rekonstrukcija i ugradnja novih gajger slivnika, završava se asfaltiranje, a paralelno sa tim izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije, dok su saobraćajni znakovi već postavljeni. Urađeno je i ispitivanje onoga što je ovde izvedeno, tu je laboratorija, i sve je u redu, debljina slojeva onako kako treba da bude, očekujemo da rezultati ispitivanja i mešavina materijala budu pozitivni.“

Suzana Lepojević, meštanka MZ „Moše Pijade“ smatra da je rekonstrukcija ove ulice posebno značajna zbog OŠ „Kosta Stamenković“, jer će ulica sada biti bezbednija za decu i pešake.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.