Izvor: JUGpress.com, 02.Nov.2023, 06:43

Završni program obeležavanja meseca solidarnosti sa starijima

LESKOVAC

Niz dešavanja tokom oktobra u organizaciji Ustanove za odrasle i starije Leskovac, a povodom oktobra – meseca solidarnosti sa starijima, okončan je završnim programom, druženjem umetnika i ljubitelja umetnosti sa izložbama slika. Učešće su uzeli pesnici neformalnog udruženja Poezija 016, članovi i članice likovne, kreativne, horske i literarne sekcije Kluba i članice Udruženja – Dnevnog boravka >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << DUGA. Čula se je autorska poezija i proza, dela na dijalektu, ali i izvorne i narodne pesme Kosovskog pomoravlja i leskovačkog kraja u izvođenju hora Kluba i muzičku pratnju. Autor izložbe slika, Perica Đorđević, dugogodišnji štićenik Ustanove, uz pomoć saradnika, oplemenio je prostorije Ustanove svojim autentičnim likovnim izrazom. U prostorijama Kluba izloženi su radovi likovne sekcije koju vodi dugogodišnja članica Kluba Bosiljka Papaček.

Iz Ustanove za odrasle i starije Leskovac poručuju da će nastojati i u narednom periodu da realizuju raznovrsne aktivnosti kojima se pospešuje kulturna participacija starih, uvažavajući njihove želje i interesovanja u stvaralaštvu. (kraj) GC/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.