Završen drugi deo obuke Planinarskog društva

Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen drugi deo obuke Planinarskog društva

LESKOVAC

Članovi PSK „Kukavica“ Leskovac uspešno su završili drugi deo obuke programa pod nazivom „Planinarstvo i planinarska orijentacija Kukavica 2018“ na planini Kukavici u planinarskom domu „Preka voda“.

Program se realizuje na konkursu iz oblasti sporta grada Leskovca.

Obučavani su učenici osnovnih i srednjih škola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Obuka je obuhvatala teorijski rad i rad na terenu.

Sa obukom se počelo na Hisaru, kao i svake godine, a realizacija je nastavljeno na kampu u planinarskom domu na Kukavici. Učesnici kampa prošli su obuku iz osnova planinarstva, priprema za boravak na planini, snalaženju u prirodi, ishrani u prirodi, korišćenja samoniklih biljaka u ishrani, meteorologije, planinarske orijentacije i prve pomoći. Učestvovalo je 37 mladih planinara iz osnovnih škola „Đura Jakšić“ Turekovac, „Petar Tasić“, „Josif Kostić“, „Svetozar Marković“, kao i iz Gimnazija i zajedničko za sve je bilo da su bili jako uspešni. Realizatori obuke bili su Jelica Drašković, Snežana Mitić, Dejan Savić, Slobodan Severović (PSK „Kukavica“) i Zorica Stanisavljević (Crveni krst). Pri realizaciji ove aktivnosti nesebičnu podršku dali su Grad Leskovac, Leskovački savez sportova, Srbijašume, Dom učenika srednjih škola i Crveni krst.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.