Zavejana Crna Trava

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavejana Crna Trava

Zbog snega koji neprekidno pada tri dana, u opštini Crna Trava proglašena je vanredna situacija. Planinska sela i mahale nemaju struju, a mehanizacija za raščišćavanje snega kojom raspolaže opština je nedovoljna zbog visokih smetova.

U opštini Crna Trava proglašeno je vanredno stanje. Zbog snega visine i do metar i po, svi loklani putevi su neprohodni, a sedamdeset odsto stanovništva je bez struje.

Jedino je prohodan put ka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Leskovcu i Vlasinskom jezeru dok su svi lokalni putevi zavejani. Planinska sela i mahale nemaju struju već tri dana, a ekipe elektrodistribucije ne mogu da otklone kvarove dok se putevi ne raščiste.

"Na terenu smo dvadeset i četiri sata dnevno. Problem ne predstavljaju kvarovi, već putevi, jer mi ne možemo da dođemo do naših objekata pošto su smetovi preko metar i po", ističe Siniša Milovanović radnik elektrodistribucije.

Dejan Stefanović radnik preduzeća za puteve kaže da njihova mehanizacija neprestano radi tri dana, ali da čim očiste sneg padne novi. Situacija je ista i u samoj varošici, ali je bitno, kako kažu, da je struja došla danas.

"Taman što očistim sneg padne novi. Evo jutros je palo pola metra snega. Važno je da smo namirnice na vreme kupili i za sada ne oskudevamo u ničemu", kaže meštanka Cana Jevremović.

Komšija Mile Rašić dodaje da su bili odsečeni od sveta, jer osim struje nisu imali ni telefonske veze.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević ističe da se trude koliko mogu, ali da im je zbog loše mehanizacije potrebna pomoć.

"U nekim mahalama osposobljena je elektro-mreža, ali problemi su i dalje veliki tako da će sigurno proći nekoliko dana kako bi se stanje u Crnoj Travi normalizovalo", kaže Miodrag Marjanović načelnik Sektora za vanredne situacije.

Sneg u Crnoj Travi još uvek pada. Temperatura je nekoliko stepeni ispod nula što dodatno pogoršava situaciju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.