Izvor: JUGpress.com, 21.Apr.2024, 16:00

Zašto je prekinuta utakmica u Leskovcu ili ko je šta rekao pa zaboravio

LESKOVAC

Ne stišava se bura nakon utakmice 2. kola plejauta rukometne Superlige između „Dubočice 54“ i „Crvene zvezde“, koja je prekinuta je u 44. minutu pri rezultatu 25:22 za domaći tim. Podsećamo, utakmica nije odigrana do kraja s obzirom da se gostujući tim povukao sa terena i nije hteo da nastavi utakmicu. Nakon toga, na konferenciji za medije predstavnik „Crvene zvezde“ Ognjen Kajganić je izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << oni nemaju nikakve zamerke na domaćina, nego da je sve to nastalo zbog odnosa koje sudijski par ima prema „Crvenoj zvezdi“, o čemu je JUGpress već pisao (https://jugpress.com/rukomet-crvena-zvezda-povukla-tim-sa-terena-pobeda-dubocice/ ).

Dan kasnije, stigle su drugačije izjave iz Beograda, na koje je reagovao Upravni odbor RK „Dubočica 54“ koje prenosimo u celosti:

„Obraćamo se povodom dešavanja na utakmici 2. kola plej auta SRL za muškarce između RK “Dubočica 54” i MRK “Crvena zvezda Primobet” koja je odigrana 17.04.2024. godine u Leskovcu. Iznenađeni smo saopštenjem MRK “Crvena zvezda Primobet”, posebno u delu koji se odnosi na pomenutu utakmicu koja je prekinuta u Leskovcu. Smatramo da nijednim postupkom RK “Dubočica 54” nije doprineo razvoju događaja na terenu i van njega. Podsećamo da je pola sata nakon prekinute utakmice održana konferencija za medije na kojoj je sportski direktor Crvene zvezde, Ognjen Kajganić, istakao da RK “Dubočica 54” nema nikakve veze sa događajem na terenu. Čestitao je na pobedi i izneo da je ekipu povukao sa terena zbog sudija, sudijske organizacije i drugih ljudi. Mi ne znamo koji su razlozi i motivi da se dva dana nakon pomenute utakmice ljudi iz MRK “Crvena zvezda Primobet” prisećaju utakmica iz ranijeg perioda, koje su takođe izgubili, navodeći grubu igru. Igrom slučaja, i prethodnu utakmicu u Leskovcu sudile su iste sudije koje su našeg igrača Andriju Atanaskovića za oštriji start sankcionisale diskvalifikacijom sa pisanim izveštajem. Takođe, RK “Dubočica 54” se nije žalio na utakmicu odigranu u Beogradu, kada je od strane domaćih igrača bilo više grubljih startova. Ukoliko je poslednja utakmica izvor njihovih problema, obaveštavamo javnost da mi nemamo nikakve veze sa tim. Nakon prekida u 44. minutu igrač gostujuće ekipe, Dušan Andrejević, i trener, Nedeljko Matić, prednjačili su u provociranju, psovanju i pozivanju publike da siđu na teren kako bi se obračunali sa njima, što se jasno vidi na snimku utakmice. Mi se pitamo šta bi se desilo da je do toga došlo?

RK “Dubočica 54” odličnom organizacijom utakmice uspeo je da spreči veće incidente. Sudijski par Mošorinski/Pandžić sa delegatom Stojkovićem pred 2.000 gledalaca kontrolisao je utakmicu

sve vreme do prekida, pa su i nakon toga pokušavali su da smire igrače i klupu gostujuće ekipe i da ih nakon izlaska sa terena ubede da se vrate i nastave utakmicu.

Smatramo da je velika šteta što se sve ovo izdešavalo u gradu rukometa, posebno što je stotinak dece iz naše škole rukometa i mlađih selekcija moralo sve ovo da gleda. Bez obzira na sve pomenuto, nadamo se da do ovakvih situacija više nikada neće doći. Napominjemo da između RK “Dubočice 54” i MRK “Crvena zvezda Primobet” nema zle krvi. Mi smatramo Zvezdu velikim sportskim prijateljem i nadamo se da ćemo u budućnosti odigrati još mnogo dobrih utakmica u sportskom duhu“ kaže se u saopđtenju koje potpisuje UO RK “Dubočica 54”.(kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.