Zaostale plate ipak posle Nove godine

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaostale plate ipak posle Nove godine

Iako je na račun grada Leskovca danas iz Vlade Srbije uplaćeno 450 miliona dinara, od čega oko 145 miliona dinara za isplatu zaostalih zarada zaposlenih u lokalnoj samoupravi u ustanovama kulture, one neće biti isplaćene pre Nove godine jer je potrebna posebna saglasnost Ministarstva Srbija.

Realnost je da ćemo svim upošljenicima, osim javnih preduzeća, jer to po zakonu nemamo pravo, isplatiti u januaru i februaru mesecu“, kazao je danas gradonačelnik Leskovca >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Goran Cvetanović.

On je pojasnio da je juče isplaćena redovna plata, te da bez odobrenja Ministarstva finansija, koje se očekuje u januaru, ne može u toku godine više da se ispalti od 12 plata.

„Najmanje je potrebno 15 dana intenzivnog rada cele ekipe da bi se obračun uradio ,  a to znači da dug koji ide prema našim upošljenicima, pored 4 plate u kultruri, tu su plate i u dečjem vrtiću, plate u upravama, negde oko milion evra ili 120 miliona  i dodatno oko 25 miliona za zdravstveno i socijalno osiguranje i penzijno osiguranje“, dodao je.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.