Zamena cevi u leskovačkom naselju “Solidarnost”

Izvor: JUGpress.com, 31.Maj.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena cevi u leskovačkom naselju “Solidarnost”

LESKOVAC

U naselju Solidarnost na Niškoj ulici u toku su radovi na polaganju cevovoda u dužini od 1.030 metara.

Paralelno se radi sekundarna vodovodna mreža od polietilea, kako bi se omogućilo povezivanje potrošača.

Završetkom ovih radova ugasiće se postojeći cevovod F 200, od bulera Nikole Pašića do skretanja do naselja Čifluk Mira, odnosno do ulice Milana Momčilovića.

Izvođači radova su konzorcijum „Telekomunikacije“ Blace i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << francuska firma „Sade“. Vrednost radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u tekućoj godini iznosi 2 miliona i 90 hiljada evra.

U okviru planirane rekonstrukcije distributivne vodovodne mreže u Leskovcu, do sada su okončani radovi u ulicama Mare Đorđević, Mlinskoj, kao i u ulicama Žikice Španca, Proleterskoj, Veterničkoj, Pešačkoj, položena je mreža na koju su povezani potrošači, a preostalo je da se asfaltira raskop. U toku su radovi u Radničkom naselju, u ulicama Borivoja Kocića i Gavrila Principa, a do kraja jeseni u planu je da se vodovodna mreža zameni u sledećim ulicama: Đure Đakovića, na bulevaru Oslobođenja, Vidoja Smilevskog, Zejnela Ajdinija na trgu Revolucije.

„Već sutra ćemo sa rukovodstvom „Vodovoda“ posetiti neke od tih ulica u Radničkom naselju, čime pokazujemo da podjednako radimo u svim naseljima grada Leskovca. Planirani rok završetka rekonstrukcija svih ulica je 1. novembar 2016. godine. Broj kvarova na potezima gde je mreža rekostruisana drastično se smanjio. Na taj način postigli smo uštedu, ali i urednije vodosnabdevanje, drastično su smanjeni gubici vode, što je i cilj programa rekosntrukcije vodovodne mreže“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao radove u naselju Solidarnoost.

Cvetanović je najavio da će se, nakon rekostrukcije vodovodne mreže u Mlinskoj ulici, i nakon njenog vraćanja u prvobitno stanje od strane izvođača radova, započeti i sa kompletnom rekostrukcijom Mlinske, što podrazumeva asfaltiranje i postavljanje novih trotoara, što će biti završeno u tekućoj godini.

Inače, rekonstrukcijom vodovodne mreže biće obuhvaćeno 14 ulica dužine 7,5 kilometara, kao i 6 kilometra priključaka.

Kosara Ilić, direktorka JKP „Vodovod“, pozvala je potrošače koji žive u ovom delu grada, gde se radovi trenutno izvode, da se jave ovom javnom preduzeću ukoliko su zaintersovani da izvrše razdvajanje ili priključenje, kako bi dobili nove priključke. U Mlinskoj ulici ovaj apel dao je rezultate. Iako je situacija na terenu bila komplikovana zbog imovinskih donosa, najveći deo tih problema „Vodovod“ je uspešno razrešio, rekla je ona.

„JKP „Vodovd“ uspešno realizuje sve investicije, i uredno izmiruje svoje obaveze, budući da se ovi radovi izvode preko kredita KFV banke. Do sada je otplaćeno 476 hiljada evra, a ostalo je još 3 miliona 338 hiljada evra“, rekla je Ilić.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.