Zamena azbestnih cevi

Izvor: juGmedia, 19.Mar.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena azbestnih cevi

LESKOVAC – Zamenom dotrajale vodovodne mreže, stare više od 40 godina, u Bulevaru Nikole Pašića i Ulici Ilije Strele leskovački „Vodovod“ završava prvu fazu planirane rekonstrukcije mreže u ukupnoj dužni od oko 40 kilometara.

Vrednost dosada izvedenih radova u 14 ulica u centru grada, dužine od oko šest kilometara, iznosi nešto više od 470.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << evra. Isto toliko cevi biće zamenjeno u još 13 gradskih saobraćajnica, a trenutno se priprema tender čija je predračunska vrednost oko 1,2 miliona evra.

– Prema planiranoj dinamici taj posao će biti okončan do kraja ove godine, a naredne ćemo započeti izgradnju severnog i zapadnog kraka Vodosistema „Barje“, čija je ukupna vrednost 1,9 miliona evra – kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Staniša Ristić, direktor „Vodovoda“.

Na severu grada planirana je izgradnja osam kilometara nove vodovodne mreže, od „Zelene zone“ do sela Živkovo, što je preduslov da 13 naseljenih mesta dobije vodu, dok će zapadni krak vodosistema, u dužini nešto većoj od sedam kilometara biti rekonstruisan kao i pumpne stanice u selu Vinarce.

Ovaj posao leskovački „Vodovod“ sprovodi uz finansijsku pomoć Nemačke razvojne banke(KfW) u ukupnom iznosu od 5,5 miliona evra.

Izvor:Novosti

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinari traže duplo više para

Izvor: Politika, 19.Mar.2015

Lokalni mediji u Kraljevu uputili u poslednji čas tri puta više projekata za finansiranje, a u Raški za izdvojena sredstva nema ko da konkuriše..Kraljevo – Polovinom proteklog meseca okončan je konkurs za finansiranje medijskih projekata iz budžeta grada Kraljeva. Bilo ih je malo, takoreći pet-šest...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.