Zakletvu položilo 226 kadeta i vojnika

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakletvu položilo 226 kadeta i vojnika

LESKOVAC – Sve dok ima takvu decu, Srbija ima i svetlu budućnost – ocenio je danas državni sekretar u Minstarstvu odbrane Nenad Nerić u vojnoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, gde se na vernost državi i narodu zaklelo 130 kadeta i 96 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

„Tokom boravka u jednicima Vojske Srbije i školovanja na Vojnoj akademiji, uverićete se da vojnički život i vojni poziv nisu laki, ali da su časni i da zahtevaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << im se čovek iskreno posveti.Upamtite da je dobro obučen vojnik, najbolji garant bezbednosti naše zemlje“, kazao je Nerić i dodao da je dobro obučen vojnik, najbolji garant bezbednosti naše zemlje.

Vojska je spremna, dodao je, da na svakom mestu štitu interese Srbije.

„Nema tog izazova na koji nismo spremni da reagujemo kako bismo zaštitili živote građana Republike Srbije i bezbednost naše zemlje, na svakom mestu, od baza u Kopnenoj zoni bezbednosti do udaljenih kriznih žarišta na drugim kontinentima, gde smo u službi mira u misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Izrvšavamo zadatke tako da se Srbije može ponositi“, istako je Nerić.

Među kadetima je danas bilo 24 devojaka, a među vojnicima njih četiri, koje su stajale u poslednjim redovima.

Kadet Sara Anđić (20) iz Beograda se za Vojnu akademiju odlučila zbog napredovanja u karijeri.

„S obzirom da sam upisala geodetsko inženjerstvo, sebe vidim na Vojno geografskom institutu u Beogradu, da napredujem do što višeg čina, možda do generalskog“, priča devojka za „Blic“.

Snežana Ilić (22) iz Kuršumlije je medicinska sestra, a na dobrovoljno služenje vojske prijavila se s nadom da će dobiti stalno zaposlenje. Iste motive imao je i vojnik Miloš Cekić (21) iz Niša, kome je devojka Kristina prva čestitala vojnu zakletvu.

U ime predstavnika lokalne samouprave, vojnike i kadete pozdravio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetnović.

„Izabrali ste veoma odgovornu i tešku, ali lepu i časnu profesiju. Služite časno svom narodu i budite ponos naše otadžbine“, poručio je Cvetanović.

Raport je predat generalu potpukovniku Đokici Petrović, a Nerić se izvinio što svečanoj zakletvi nije prisustvovao ministar odbrane Bratislav Gašić jer je, kazao je, imao neodložne i hitne obaveze.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Zakletvu položilo 226 kadeta i vojnika

Izvor: Blic, 19.Sep.2015

Sve dok ima takvu decu, Srbija ima i svetlu budućnost - ocenio je danas državni sekretar u Minstartsvu odbrane Nenad Nerić u vojnoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, gde se na vernost svojoj državi i narodu zaklelo 130 kadeta, 95 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i jedan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.