Izvor: JUGpress.com, 02.Jun.2023, 21:34

Zajednica koja uči

LESKOVAC

Svečanom akademijom završena je nedelja u kojoj je Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ obeležila 78 godina postojanja i rada. Sve je počelo u ponedeljak događajem „Društvene igre u dvorištu“ koji su osmislili dec, roditelji i vaspitači vrtića „Kolibri“ sa brojnim gostima. U utorak je bio književni susret na kome su čitane najbolje priče i pesme nagrađene na konkursu „Reč po reč“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji je organizovao po tradiciji tim vrtića „Lane“ u saradnji sa Narodnom bibliotekom. Sredu je obeležila izložba fotografija u LKC-u, a radi se o fotografijama pristiglim na konkurs Eko-vrtića „Zvončica“ i „Majski cveetovi“ iz Vučja. U četvrtak su se dogodile po deseti put „Razigrane ulice“, manifestacija koja okuplja sve predškolce, njihove roditelje i zaposlene u ustanovi u zajedničkom plesu na Gradskom trgu. Završni dan obeležila je predstava „Beskrajna priča“ koju su priredili deca i vaspitači iz vrtića „Cvrčak“.

Direktorka Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ Olivera Tošić je rekla da je ustanova dobra ako je većina roditelja zadovoljna, ako znate da svako dete napreduje, ako svaki zaposleni oseća da pripada, da doprinosi i da je važan.

„Odgovorno tvrdim da smo mi takva ustanova. Prepoznati smo u predškolskoj profesionalnoj zajednici Srbije kao ustanova koja ima šta da kaže i pokaže i poseduje kapacitet da bude model i centar za razvoj predškolske delatnosti u okrugu regionu. Imamo jasnu sliku i odgovornost u onome što treba unaprediti. Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja nazvan „Godine uzlet“ u našoj ustanovi se primenjuje od 2020. godine. Tri godine se odvija proces kroz stručno usavršavanje celokupnog vaspitnog osoblja i rezultati su vidljivi i ponosni smo na činjenicu da su medicinske sestre, vaspitači i stručni saradnici samo u ovoj radnoj godini prikazali deset različitih stručnih radova, različitih primera dobre prakse na regionalnim, republičkim i međunarodnim stručnim skupovima. Jedan od jačih argumenata leži u inkluzivnosti naše ustanove. Nastojimo da omogućimo dostupnost kvalitetnom obrazovanju za svu decu predškolskog uzrasta pogotovo iz osetljivih grupa. Dani naše ustanove krunski su dokaz kvaliteta našeg rada. Želeli smo da pokažemo koliko smo otvoreni, radoznali, kreativni, spremni za rad i učenje, istraživanje… Želimo da budemo vidljivi u zajednici, da budemo „ta zajednica“ jer mi jesmo „Zajednica koja uči“.“

Rođendanske čestitke u ime lokalne samouprave uputila je Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, podsetivši da Grad Leskovac konstantno investira u Predškolsku ustanovu stvarajući okruženje u kom deca mogu nesmetano da razvijaju svoje potencijale.

„Kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje je nezamenljiva osnova za napredak i razvoj svakog deteta, porodice, društva i čitave države. Budućnost jedne zemlje svakako zavisi od njenih najmlađih stanovnika i stoga investiranje u predškolsko vaspitanje jedna je od najisplaljivijih investicija jednog društva. Deca su naše najveće bogatstvo, stoga radimo naporno da svakom detetu obezbedimo srećno i zdravo detinjstvo. Tome doprinose i zaposleni u Predškolskoj ustanovi svojim marljivim radom, zalažu se i daju sebe u potpunosti kako bi deci pružili kvalitetnije uslove. Grad Leskovac podržava i ubuduće će podržavati brojne aktivnosti Predškolske ustanove čiji je cilj da što u većem broju dece omoguće pristup podsticajnim sadržajma za učenje u oblasti nauke, kulture, umetnosti uz aktivno učešće dece, njihovih roditelja i vaspitača.“ (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.