Zabranjuje se ribolov i ruše se vikendice na jezeru Barje

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjuje se ribolov i ruše se vikendice na jezeru Barje

LESKOVAC – Gradsko preduzeće Vodovod pokrenulo je inicijativu za zabranu ribolova na akumulacionom jezeru „Barje“ i za rušenje objekata na tom potezu.

Inicijativa je predložena na nedavnom sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i udruženja ribolovaca.

„Zauzećemo se za striktnu primenu zakona, preduzećemo sve mere kojima će svaki ribolov na vodozahvatu Barje biti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << obustavljen, a svi građevinski objekti, koji nisu u funkciji monitoringa, odnosno, zaštite voda, biće u budućem periodu, što skorije, ukljonjeni“, kazala je Kosara Ilić, savetnica u Vodovodu.

Predstavnici ovog preduzeća, Zavoda za javno zdravle, Sanitane inspekcije i Tehnološkog fakulteta delili su danas isperd robne kuće flajere Asocijacije za zaštitu očuvanje voda juga Srbije povodom svetskog Dana voda.

Ilićeva je rekla da je kod istog ministarstva kandidovan projekat za izgradnju dela vodovodne mreže kako bi se eliminisao nefritis.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

LE: Zabrana ribolova i rušenje kuća

Izvor: B92, 23.Mar.2015

Javno preduzeće Vodovod u Leskovcu pokrenulo je inicijativu za zabranu ribolova na akumulacionom jezeru "Barje" iz koga se 100.000 Leskovčana snabdeva vodom...Savetnica direktora u Vodovodu Kosara Ilić rekla je danas na konferenciji za novinare da je inicijativa predložena na nedavnom sastanku predstavnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.