Za socijalno ugrožene preko 58 miliona dinara

Izvor: juGmedia, 18.Mar.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za socijalno ugrožene preko 58 miliona dinara

Iz budžeta grada Leskovca ove godine biće podeljeno 58,2 miliona dinara socijalno ugroženim Leskovčanima po raznim osnovama, a u toj sumi je i 21 milion dinara iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je danas na konferenciji za novinare da je 15. marta u Beogradu ministar tog ministarstva Aleksandar Vulin potpisao ugovore o namenskim transfernim sredstvima sa predstavnicma 123 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << lokalne samouprave, kojima će ukupno biti prebačeno 700 miliona dinara na račune za postojeće i pružanje novih socijalnih usluga.

Taj iznos, kazao je Cvetanović, skoro je duplo veći nego lane, a iznos koji je Leskovac dobio ove u odnosu na prošlu godinu veći je 9 miliona dinara.

To je još jedan pokazatelj odgovorne politike koju Aleksandar Vučić vodi prema socijalno ugroženim ljudima“, ocenio je Cvetanović.

Podsetio je da je leskovačka lokalna samouprava ove godine planirala u budžetu 13,2 miliona dinara za projekte iz oblasti socijale, 8 miliona za personalne asistente, 7 miliona za jednokratne novčane pomoći, 1,5 miliona za sigurnu kuću i 7 miliona dinara za učenike čiji su roditelji socijalno ugroženi.

Razvijenost usluga socijalne zaštite je jedan od ključnih preduslova za dobro funkcionisanje svake lokalne zajednice“, zaključio je.

On je istovremeno izrazio zadovoljstvo što se u ime svih dobitnika pomoći lično zahvalio ministru Aleksandru Vulinu. Tokom konferencije na video bimu prikazan je ceo tok sastanka u Ministarstvu za rad, na kome su podeljeni ugovori o namenskim transfernim sredstvima.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.