Za projekte iz oblasti kulture iz budžeta Leskovca 14 miliona dinara, više od trećine zahteva odbijeno

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2023, 11:23

Za projekte iz oblasti kulture iz budžeta Leskovca 14 miliona dinara, više od trećine zahteva odbijeno

Od ukupno 81 zahteva, koliko se našlo na listi za projekte iz oblasti kulture koje sufinansira Grad Leskovac, komisija je odobrila 52, a za tu namenu iz budžeta je izdvojeno 14 miliona dinara, što je za 2 miliona više nego prethodnih godina.

Najviše novca od svih projekata dobila je Muzička škola “Stanislav Binički” za festival LEDAMUS - 1.150.000 dinara, a zanimljiv podatak, osim toga da je čak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 29 projekata odbijeno, jeste da je njih 24 podržano sa najmanjom cifrom i to od 150.000 dinara.

O tome ko će i koliko novca dobiti odlučivali su, kao i što je praksa kada se radi o takvim konkursima, oni koji su bliski vladajućoj strukturi pa se tako među članovima komisije našla bliska saradnica gradonačelnika Gorana Cvetanovića Marija Rajković, inače profesorka srpskog jezika i književnosti, ali i neki od članova SNS-a, poput profesora istorije Miloša Ignjatovića.

Osim njih, komisiju su još činili master teoretičar umetnosti Emina Jovanović, magistar crkvenog pojanja na Muzičkoj akademiji Aleksandra Miletić, kao i master profesor srpskog jezika i književnosti Ana Zloporubović.

Podsetimo, problema sa raspodelom novca bilo je i na konkursu iz oblasti iz socijalne zaštite kada je Komisija opet odobrila projekat “SOS kancelarija za žrtve nasilja” Udruženju “Tate i mame” čiji je osnivač osuđivan za nasilje u porodici, da bi nakon reakcije gradonačelnika taj projekat ostao bez novca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ko sve dobija novac iz budžeta grada za projekte iz kulture

Izvor: JUGpress.com, 09.Maj.2023, 10:04

LESKOVAC..Komisija za izbor projekata iz oblasti kulture koji će biti finansirani ili sufinansirani iz budžeta Garda Leskovca radila je u sastavu Emina Jovanović, master teoretičar umetnosti, Marija Rajković, master profesor srpskog jezika i književnosti, Miloš Ignjatović, master profesor istorije,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.