Za medijske sadržaje u Leskovcu i ove godine 20 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 04.Apr.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za medijske sadržaje u Leskovcu i ove godine 20 miliona dinara

Kao prethodne, i u 2019. godini će iz leskovačke gradske kase za medijske projekte biti izdvojeno 20 miliona dinara. Konkurs će biti raspisan u narednih par dana, a za novac poreskih obveznika mogu se prijaviti registrovani mediji sa po jednim projektom.

Ovoliko novca opredeljeno je kako bi se, prema tekstu konkursa, podigao kvalitet informisanja javnosti o aktuelnim dešavanjima. Minimalni iznos koji medij može da dobije je 100.000 dinara, a maksimalni 5 miliona. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Prema rečima šefa Odeljenja za društvene delatnosti i ekonomski razvoj Saše Mladenovića, konkurs će biti raspisan u narednih par dana, a rok za prijavu biće 30 dana od datuma raspisivanja.

Mediji će imati 30 dana za prijavu od objavljivanja konkursa na sajtu Grada i časopisu Nova naša reč. Pozivamo udruženja medijskih radnika da predlože članove komisije koja će ocenjivati projekte - kaže Mladenović.

Prema ranijim najvama gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, 2020. godine će za medijske projekte biti izdvojeno 30 miliona dinara jer su mediji, prema njegovom mišljenju, "važan deo mozaika društva".

Podsetimo, u 2018. godini je sufinansiranje medija iz budžeta bilo izdvojeno 20 miliona dinara, koliko je i Niš, sa većim brojem stanovnika i “jačim” budžetom, opredelio u 2017.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.