Za laboratoriju genetičara Stojkovića 20.000 evra

Izvor: Glas javnosti, Beta, 16.Dec.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za laboratoriju genetičara Stojkovića 20.000 evra

LESKOVAC - Članovi gradskog Veća Leskovca odobrili su 20.000 evra iz budžeta za gradnju laboratorije za molekularnu biologiju pri specijalnoj bolnici za lečenje steriliteta "Spebo", genetičara Miodraga Stojkovića.

Reč je o donaciji za prvu fazu gradnje objekta od 150 kvadrata, a partneri u tom projektu su fabrika lekova "Zdravlje Aktavis" i "Spebo". U budućoj laboratoriji proučavaće se genetski materijal na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bazi matičnih embrionalnih celija.

"Naš cilj je da najsavremenijim metodama i analizama otkrijemo uzroke pobačaja kod žena koji se po pravili dešavaju u periodu od četvrte do osme nedelje trudnoće, ali i da se bavimo problemom nedostatka broja spermatozoida kod muškarca gde uzrok može biti i genetske prirode", kazao je Stojković.

U toku 2010. godine u "Spebu" je izvršeno 350 vantelesnih oplodnji, a procenat žena koje su zatrudnele tim putem je između 35 i 40 odsto.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.