Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2020, 11:37

Za Leskovac zajedno – Svima vidljiva pljačka građana siguran znak da se vladajuća kasta sprema za odlazak sa vlasti i zato otimaju

LESKOVAC

Vladajuća oligarhija ubeđuje svoje građane da žive u zlatnom dobu i blagostanju, da su ekonomske mere vlasti donele najbolje rezultate na svetu, i da zbog toga mogu iz budžeta bez problema da finansiraju ekonomske mere pomoći privredi i građanima, saopštila je Grupa građana “Za Leskovac ZAJEDNO”.

“I kao što nas svih osam godina >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vlasti manje ili više lažu, i sada su masno slagali, jer para u budžetu nema, i zato su bili primorani da se zadužuju od inostranih kreditora.

Navikli smo da nas lažu, pa to i nije ništa novo, ali nikom nije bilo jasno zašto se zadužujemo u visini od dve milijarde eura izdavanjem obveznica po tri puta većoj kamatnoj stopi, u odnosu na kredite koji su nam ponuđeni od drugih kreditora, osim što u tom slučaju nema masnih provizija, nema mogućnosti da se novac troši bez kontrole i daje po partijskim i burazerskim linijama, kao i zbog toga što može da se dobije veći iznos kredita i mora da se vraća tek od 2027.godine. Takođe, kamatna stopa na izdate hartije od vrednosti je tri puta veća u odnosu na hartije od vrednosti izdate u junu i novembru prošle godine, a što je direktna posledica nepoverenja stranih kreditora u ekonomsku stabilnost Republike Srbije u narednom periodu.

Više stotina miliona evra od ovog zaduživanja ponovo će nestati u finansijskim lavirintima ove vlasti, a to će biti prikriveno isplatom po 100 evra svakom građaninu, pri čemu će svaki građanin koji preživi ovu vlast, kao i njihova deca i unuci, morati da vrati znatno veći iznos, i to zbog visoke kamate, zbog ukradenog novca, zbog manjeg broja stanovnika, jer svi beže u inostranstvo iz ovog zlatnog doba, zbog smanjenog nataliteta, zbog moguće svetske ekonomske krize izazavane koronom.

Ekonomske mere koje se karakterišu kao pomoć privrednicima, uglavnom su u stvari mere kojom se obaveze privrede prema državi samo ODLAŽU do početka naredne godine, tako da će vlast praktično duplirati svoje prihode, jer će se u budžet sliti novac i od izdatih obveznica i od samih privrednika posle isteka grejs perioda.

Ova svima vidljiva pljačka građana Srbije je siguran znak da se vladajuća kasta sprema za odlazak sa vlasti i zato otimaju sada, odmah i mnogo”, navodi se u saopštenju GG Za Leskovac – ZAJEDNO

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.