Za Leskovac zajedno: Cvetanović da objavi Memorandum sa ”Aundeom” i dugovanja Džinsija

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2023, 14:07

Za Leskovac zajedno: Cvetanović da objavi Memorandum sa ”Aundeom” i dugovanja "Džinsija"

Da će italijanska fabrika Aunde od 1. septembra zameniti Džinsi u Leskovcu potvrdili su gradski većnici, a juče je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa tom italijasnom firmom potpisao i Memorandum razumevanju. Međutim, šta je sve dogovoreno na sastanku zatvorenom za javnost, pita odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravkvić, koji Cvetanovića optužuje i da je saučesnik u odlasku Džinsija, jer im je dopušteno, da i pored ogrmnih dugovanja, oni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iznesu sve mašina iz pogona.

Na sajtu Grada juče je objavljena vest da je potpisan Memorandum sa fabrikom Aunde, ali osim informacija da će zaposliti 300 radnika, da će preuzeti pogon ”Sintetike” koji je koristio Džinsi, nema informacija o tome koliko će italijanska kompanija plaćati korišćenje prostora površine oko 13.000 metara kvadratnih.

Da se u tom Memorandumu o razumevanju nešto krije od Leskovčana, tvrdi odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković, koji tu tvrdnju dokazuje time da je sastanak bio zatovren za javnost.

To je urađeno bez prisustva novinara, što je jedan apsurd, jer mislim da moramo da obratimo pažnju svi mi građani Leskovca, pošto je potpisano nešto niko ne zna šta je. Nemamo predstavu šta su ljudi potpisali. Čim je to bio sastanak iza zatvorenih vrata siguran sam da postoji nešto što su pokušali da sakriju. To postaje i praksa jer su i sastanci sa radnicima Džinsija bili zatovreni. To su već ozbiljeni probelmi - rekao je Zdravković.

On je optužio Cvetanovića i da štiti interese Džinsija, a da to pokazuje i činjenica da je i pored ogromnih dugovanja te fabrike, njima dozvoljeno da iz pogona iznesu sve mašine.

Kako je moguće da obeća prostorije ”Sintetike” i da će ih iz njih biti iseljen Džinsi i da odnesu sve mašine. Ako znamo da su dužni i da su pod hipotekom ko je taj koji je to dozvolio. To je imovina kojom Džinsi garantuje da će platiti sve obaveze prema Gradu ili prema drugim poveriocima. Veo tajne je i dug te fabrike i evo ja obećavam da ćemo mi od ponedeljka pokuštati da dođemo i saznamo koliki su ti dugovi tačno, mada već znamo šta se desilo sa direktorom Vodovoda koji im je uputio blokadu - kaže Zdravković.

On podseća i da se već više od godinu dana odlaže otvaranje fabrike Erenli, gde bi trebalo da bude zapošljeno više od 300 Leskovčana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zdravković: Velovi tajne oko „Džinsija“ i„Erenlija“

Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2023

LESKOVAC..Na konferenciji za medije Grupe građana „Za Leskovac – ZAJEDNO“ predsednik i odbornik u skupštini Grada Leskovca Nenad Zdravković ocenio je da se gradonačelnik Goran Cvetanović ponaša kao da je grad njegovo vlasništvo, a grdska imovina njegova umesto građana Leskovca...„Videli...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.