ŽRK DUBOČICA – feniks iz Leskovca

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽRK DUBOČICA – feniks iz Leskovca

LESKOVAC – Kad god se ljubiteljima rukometa učinilo da se čuje „labudova pesma“ ženskog rukometa u Leskovcu, pojavili bi se neki novi ljudi, puni  entizijazma i ljubavi prema rukometu i klub bi nastavio da živi.

Kao feniks, ŽRK Dubočica iznova se rađala i nastavljala da funkcioniše sa još većim ambicijama.

Klub je osnovan 1960. godine i, ako pitate ljude trenutno  angažovane u klubu šta smatraju najvećim uspehom kluba, dobićete jednoglasan >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << odgovor: “Najveći uspeh kluba je to što se klub nije ugasio!”.

Trenutno, ŽRK Dubočica, takmiči se u Prvoj ligi Istok, i zauzima poslednje mesto sa samo dva osvojena boda iz jedanaest odigranih utakmica dok se druga ekipa takmiči u Drugoj rukometnoj ligi, grupa Morava i takođe je na poslednjem mestu, bez bodova iz sedam odigranih utakmica.

Trener Bojan Trajković, i pored lošeg plasmana, zadovoljno ističe:

Posle najteže godine za klub – 2013., oformljena je nova uprava u sastavu: Turnić Radivoje, Milovan Ćirković, Stefan Jović i ja, i za dve godine klub smo uspeli da povratimo u vrh tabele pa se ove sezone takmičimo u Prvoj ligi. Prevazišli smo sve poteškoće u radu, stvorili drugu ekipu sastavljenu od devojčica 2000. godišta i mlađih,  koje igranjem protiv starijih devojaka stiču iskustvo za kasnije.  I pored otežanih uslova, zbog dolazaka u halu na kraju grada u kasnim večernjim  terminim, u klubu redovno trenira više od 30 devojčica.  Trenutno se snalazimo trenirajući u balon sali pored Sloginog igralilšta i maštamo o tome da dvorana na terenu DTV Partizan bude završena i postane dom rukometa, čime bi se rukomet vratio gde je i nastao. Pozivamo sve devojčice koje vole rukomet da nam se pridruže”.

Trenutno, na evropskom prvenstvu u rukometu, boje Srbije brani i Jovana Stojiljković koja je deo svoje rukometne karijere provela u ŽRK Dubočica, što iz kluba sa ponosom ističu, ujedno se zahvaljujući i lokalnoj samoupravi za pomoć oko finansijske stabilizacije kluba.

Dugorični planovi klub, ulazak u Super ligu Srbije,  na prvi pogled deluju nerealno i ambiciozno ali ceneći entuzijazam ovih ljudi  ne izgleda neostvariv.

Zoran Jovanoivć
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.