ZA 13 MEDIJSKIH PROJAKATA   MANJE OD DVADESET MILIONA DINARA

Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA 13 MEDIJSKIH PROJAKATA MANJE OD DVADESET MILIONA DINARA

LESKOVAC

Na današnjoj  104. sednici Gradskog veća data je saglasnost na rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca.

Projekti čije je sufinansiranje komisija predložila, a Gradsko veće prihvatilo taj predlog, su: info centar „Jug“ za projekat „Dnevno informisanje u multikulturalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << okruženju“ – 100.000 dinara, RTV „Bela mi“ DOO Niš za projekat „Leskovac pod lupom građana“ – milion dinara, „Koperinkus“ DOO Niš za projekat „Sva lica Leskovca“ – milion dinara, „Studio MT“ DOO Leskovac za projekat „Grad Leskovac – moj javni servis“ – 2 miliona dinara, „Dinkom“ K1 DOO za projekat „Urban fleš“ – tri miliona dinara, „Protokol K 1“ za projekat „Infromativni program  – vesti K1“ – milion i 500 hiljada dinara, javno glasilo „Jugmedija“ za projekat „Zajedno za bezbednost“ – milion i 200 hiljada dinara, privredno društvo za proizvodnju i emitovanje TV programa „TV Leskovac“ za projekat „Naš Leskovac“ – 4 miliona i 800 hiljada dinara, regionalna informativna agencija „Jugres“ za projekat „Transparentno programsko budžetiranje“ – milion dinara, novinaska agencija „Infopres“ DBS Bratislav ilić za projekat „Doprinos medija informisanju građana o očuvanju i promociji starih zanata u 21. veku“ – 300.000 dinara“, „Nova Naša reč“ za projekat „Ranjivi – identifikacija problema i moguća rešenja“ – 780.000 dinara, RTV 4S za projakat „Info Leskovac – informisanje građana o radu lokalne samouprave u gradu Leskovcu“ – dva miliona dinara i agencija SDS Srđan Stamenković za projekat „Rastimo zajedno“ – 800.000 dinara.

Odlukom o budžetu grada za 2016. godinu za finansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja predviđeno je 20 miliona dinara  a odobreno je 18. 280 hiljada dinara .

Konkurs je obavljne početkom februara,  i na njemu je prijavljeno 35 projekata, čija su ukupna potraživanja bila 85 miliona 672 hiljde dinara.

Komisija je ustanovila da pet projekata ne ispunjava formalne uslove, odnosno da im dokumentacija nije bila kompletna, to su: Tim za razvoj integracije iz Vranja, radnja za TV produkciju „Klisura marketing“ iz Grdelice, radio Siti OD, internet poratl iz Niša i „Sport netvork“ iz Beograda, rekla je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Od preostalih 30 projekata, komisija je odobrila 13 projekata, a 17 nije dobilo saglasnost komisije iz sledećih razloga:

„U nekim projektima budžet projekta nije u skladu sa projektim aktivnostima, kod nekih projekata aplikacija nije dovoljno obrazložena da bi pružila punu garanciju da će opredeljena srdstva zadovoljiti javni interes. Kod nekih projekata nije dat dokaz o iskustvu podnosioca projekata i dokaz da se mediji distribuira na području grada Leskovca. U nekim projketima opis stanja je dat veoma šturo. Kod nekih projekata nije priložena biografija  učesnika projekta, ili je logička matrica nepotpuna i nejasno obrazložena. U nekim projektima u budžetu ima neprihvatljivih troškova, ili nije podneto dovoljno dokaza da su projekte aktivnosti u skladu sa ciljevima i budžetom. Odnos između predloženih troškova i očekivanih rezultata kod nekih projakta ne ukazuje da će javni interes i trošenje budžestkih sredstava biti racionalno. Kod nekih projakata nisu dostavljeni dokazi o vidljivosti i čujnosti na teritoriji grada Leskovca, ili nije dostavljen dokaz da će prograsmki sadržaj biti emitovan na nekoj od televizija koja pokriva područje grada Leskovca. Svi konkretni razlozi za svaki projekat nalze se u zapisniku komisije i mogu se datina uvid svakoj medijskoj kući koja je konkurisala, rekla je Stanković Ilić.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženja: Novi Sad krši medijske zakone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2016, 13:51

Novinarska i medijskih udruženja ocenila su danas da Grad Novi Sad nastavlja sa praksom kršenja medijskih zakona u postupku konkursnog sufinansiranja sadržaja od javnog interesa u oblasti javnog informisanja i pozvali gradonačelnika tog grada da otvori sednice stručne komisije za ocenu projekata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.