Izvor: JUGpress.com, 08.Nov.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić za tri privatne firme

LESKOVAC

Po ugledu na mnoge svetske kompanije koje u svom sastavu imaju  vrtiće za decu zaposlenih, preduzeća ‘’ ‘’Autostop’’, ‘’iLute’’ I ‘’Leskobegs’’, uredile su i  najmodernije opremile prostor u kome će, u dve smene, moći da boravi do 90o mališana. O  deci brine osam vaspitača, a ostatak od 12 radno angažovanih u vrtiću, čine medicinske sestre, servirke, higijeničarke.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />Usluge čuvanja i edukacije dece, uključujući obroke, spavanje i sve druge aktivnosti koje imaju mališani u ‘’redovnim’’ vrtićima, zaposlenima u tri partnerske kompanije, dostupne su besplatno i osim što roditeljima, na najbolji način, izlaze u susret u rešavanju ovog važnog pitanja, štede i njihov  kućni budžet, jer mesečni trošak boravka u vrtiću,  u Leskovcu u proseku košta oko 5.000 dinara.

Suzana Ristić već dve godine  bezuspešno pokušava da svoju devojčicu upiše u obdanište, pa ovaj potez rukovodstva oduševljeno pozdravlja.

” Mnogo mi znači, posebno zbog toga što moja ćerka nije išla u vrtić, jer zbog nedovoljnih kapaciteta, nismo mogli da je upišemo. Sad smo presrećne, i ja i ona. Pri prvom susretu sa vaspitačicama i drugarima reagovala je neočekivano dobro, pa smo čak preskočili i period adaptacije. Odmah joj se svidelo i provela je ovde ceo dan. To što je pod nadzorom, mnogo mi znači, ali i to što je blizu, jer, u slučaju da je to potrebno, imamo dozvolu poslodavca da izadjemo s posla. Još jedna od važnih stvari jeste ta što je vrtić besplatan, pa koristim priliku da se rukovodstvu kompanije zahvalim za  ideju, u ime svih roditelja.



Da su državni vrtići pretrpani, a liste čekanja dugačke, nije nepoznanica. Otvaranje novih fabrika, u kojima posao dobijaju uglavnom mladi ljudi sa tek formiranim porodicama, višegodišnji problem je dodatno iznelo u prvi plan. Zato su ovakve inicijative uvek dobrodošle, a i poslodavci imaju svoju računicu. Prema istraživanjima, produktivnost zaposlenih u firmama sa sopstvenim vrtićima, veća je za 1o-15 procenata.

” Kroz ovaj projekat svi su na dobitku. Roditelji su rasterećeniji i bezbrižniji, jer su sigurni da su im deca dobro i da dobijaju svu potrebnu negu i pažnju, a poslodavac dobija motivisanije i produktivnije radnike.  Osećajući istinsku brigu rukovodstva preduzeća za njihove potrebe, zaposleni razvijaju osećaj pripadnosti  kolektivu, koji je svima nama vrlo bitan”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Vlasnik ‘’Autostopa’’, Panajotis Picikos, odskora i zvanično državljanin Srbije,  istakao je da je dečji vrtić u okviru kompanije – san koji se ostvario. On je zahvalio svim saradnicima koji su pomogli u realizaciji projekta i izrazio uverenje da će ovakav model slediti i ostale leskovačke firme sa velikim brojem zaposlenih.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.