Vozić Roštiljko se vraća na ulice Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2020, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozić "Roštiljko" se vraća na ulice Leskovca

Vozić sa 3 vagona iz koga su posetioci Leskovca u toku "Roštiljijade" mogli da obiđu grad, nakon 17 godina pauze, vratiće se na ulice. Prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, novi vozić "Roštiljko" biće nabavljen u sklopu projekta koji Leskovac radi sa bugarskim gradom Elin Pelin preko IPA programa.

Nekadašnja atrakcija "Roštiljijade" - vozić kojim su se vozili turisti, ponovo će prolaziti ulicama Leskovca. Umesto nekadašnjeg traktora koji je vukao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prikolice, kaže Cvetanović, biće nabavljen turistički voz koji će zadovoljavati najsavremenije standarde Evropske unije.

Mudri ljudi kažu da moramo biti upoznati sa svojom prošlošću, kako bismo na njenom temelju izgradili i jaču i bolju budućnost. Mišljenja sam da dobre stvari ne treba menjati, niti ih treba prepustiti da žive u uspomenama prošlih generacija, ali i mlađe generacije mogu uživati u njima i biti ponosne na tradiciju koju svi mi kao narod nosimo. Ovaj projekat predviđa nabavku i puštanje u rad ovog turističkog voza po najsavremenijim standardima Evropske unije - rekao je Cvetanović.

Projekat Magija sinergije Leskovac sprovodi u saradnji sa bugarskim gradom Elin Pelin, a sredstva za nabavku vozića i organizaciju 2 festivala, biće obezbeđena iz IPA programa.

Ceo projekat košta 196.000 evra, a ideja je, kažu nadležni, zajedničko delovanje turističkih aktera ova dva grada na polju povezivanja festivala i stvaranja novih turističkih proizvoda.

Inače, vozić "Roštiljko" poslednji put je ulicama Leskovca prošao 2003. godine. Za vreme "Roštiljijade" krenuo je da vozi 1994. godine, a kabine je vukao traktor maskiran u lokomotivu.

Tadašnji vozić napravili su radnici "Mesokombinata" i bio je omiljeno prevozno sredstvo turistima, ali i Leskovčanima u vreme trajanja festivala roštilja.

Podsetimo, pre 2 godine nabavljene su i statue Roštiljka i Roštiljke, maskote ove manifestacije u Leskovcu, a one su plaćene pola miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.