Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz naleteo na kamion na pružnom prelazu kod Leskovca, povređen vozač

Teretni voz prevoznika "Srbija Kargo" na pružnom prelazu obezbeđenim polubranicima naleteo je jutros oko 4:30 časova na kamion na delu pruge od Leskovca do Đorđeva.

Tom prilikom povređen je vozač kamiona, koji je zbrinut u leskovačkoj bolnici.

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je za Fonet da je vozač trenutno van životne opasnosti i da je na posmatranju, ali da postoji mogućnost da bude transportovan u niški Klinički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << centar jer je u pitanju povreda glave.

Kako su Fonetu preneli očevici, vozač kamion je rekao da rampa nije bila spuštena i da ga je voz udario dok je prelazio prugu.

S druge strane, "Infrastrukture železnice" saopštile su da je za ovaj udes odgovoran vozač kamiona koji se i pored spuštenih polubranika provlačio između njih i tako je izazvao udes.

O nesreći su odmah obavešteni MUP i Komisija za vanredne događaje, koji su izašli na lice mesta.

"Infrastruktura železnice Srbije" i ovog puta apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i signalizaciju kako bi se sačuvali ljudski životi i sprečile nesreće na putnim prelazima.

Podsetimo, samo u prvoj polovini ove godine dogodilo se 15 udesa na pružnim prelazima u Srbiji, u kojima je više osoba povređeno, a jedan osoba je poginula. Više o ovome OVDE.

Autor: 021.rs, Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO: Voz naleteo na kamion na pružnom prelazu kod Leskovca, povređen vozač

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019

Teretni voz prevoznika "Srbija Kargo" na pružnom prelazu obezbeđenim polubranicima naleteo je jutros oko 4:30 časova na kamion na delu pruge od Leskovca do Đorđeva...Tom prilikom povređen je vozač kamiona, koji je zbrinut u leskovačkoj bolnici...Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.