Voda u Vlasotincu ispravna za piće

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u Vlasotincu ispravna za piće

Svi uzorci prerađene vode na postrojenju i uzorci vode za piće uzorkovani u distributivnoj mreži centralnog vodovoda u Vlasotincu su higijenski ispravni, kako u fizičko-hemijskom, tako i u mikrobiološkom pogledu, stoji u današnjem obaveštenju Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Analize 19 uzoraka, od kojih je jedan sa površinske vode, tri na vodopostrojenju i 15 iz distributivne mreže, pokazali su da voda iz JKP >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vodovod može da se koristi i za piće i pripremu hrane.

Ova ustanova uzorkovala je vodu tri dana zaredom, nakon što je u ponedeljak 11.decembra, u ranim jutarnjim satima, došlo do problema u preradi i prečišćavanju vode.

Vlasotinčani su ovih dana imali vodu, ali je javnost obaveštena da je ona za tehničku upotrebu, do potvrde Zavoda za javno zdravlje o njenoj higijenskoj ispravnosti.

(kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Voda u Vlasotincu ponovo ispravna za piće

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2017

Nakon četiri dana, koliko Vlasotinčani zbog velikog zamućenja gradsku vodu koriste isključivo u tehničke svrhe, iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac javljaju da je voda sada ispravna za piće.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.