Izvor: JUGpress.com, 23.Jul.2023, 13:22

Vlasnik Zemljoradničke zadruge “Moravac”: Nećemo ništa tu da radimo, zastaklili smo da bude lepo

LESKOVAC

Vlasnik Zemljoradničke zadruge “Moravac” Zoran Stamenković Žazi , koja je kupila zgradu Robne kuće u Leskovcu i koji zastakljuje deo između Robne kuće i UniCredit banke, rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da , zapravo, “neće da radi ništa” u tom delu od više od 50 kvadrata, već da ga je zastaklio da bi “bilo lepo”.

On tvrdi da ima pravo na to jer je vlasnik Robne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kuće i smatra da onda može da radi šta hoće sa svojom imovinom i da mu papiri koje je dobio od Odeljenja za urbanizam grada Leskovca to dozvoljavaju.

Doneo nam je ta dokumenta kao i izvod iz katastra nepokretnosti kao dokaz da je to sve njegovo.

Međutim, u izvodu iz katastra nepokretnosti piše da je vlasnik nad tom površinom Republika Srbija a da Robne kuće imaju samo pravo korišćenja.

A u obaveštenju iz Odeljenja za urbanizam grada Leskovca se navodi da je “tekuće održavanje zgrade”, na koje se novi vlasnik Robne kuće poziva, zapravo sledeće :

Redakcija Regionalne informativne agencije JUGpress je pod velikim pritiscima različite vrste zbog tekstova o ovom zastakljivanju u centru grada.

Zato vrlo jasno ponavljamo, mi smo medij koji radi u interesu javnosti i UVEK pita kako se troši javni novac iz budžeta, kako se koriste javni resursi , u šta spada i imovina Republike Srbije i grada, i šta rade nadležne službe, koje primaju novac za svoj posao od građana, i da li sprovode zakon.

Takođe, zamena teza “sta hocete, da bude ruglo puno djubreta, kakvo je bilo, što vam smeta da bude lepo” je čista zamena teza koja pokazuje koliko gradske službe zadužene za komunalni red nisu radile svoj posao.

Dakle, obaveza gradskih službi po zakonu jeste bila da obezbede da taj prostor bude uredan i čist i da onog ko je postavio ogradu (nama su odgovarali da su to Robne kuće) natera da održava komunalni red iza nje.

Da li su te službe namerno dozvolile da se na ovom prostoru u najužem centru grada pravi mini deponija da bi građani lakše prihvatili ovo zastaklivanje za koje narućilac posla nema adekvatne dozvole?

I da li se ovde radi o klasičnoj koruptivnoj radnji , po leskovački “nažmiknjuvanje” koja znači da je “neko ” vasniku Robne kuće rekao “ma ti radi, ako te niko ne dira” ?

Samo pitamo.

Imamo još jedno pitanje, šta tačno rade oni koji treba da kontrolišu kako se sprovode postojeće odluke gradskih organa?

Takodje, zanimljivo je da na ovom prostoru nadležni nisu dozvolili postavljanje kioska za novine , dakle pokretnog objekta, ali može objekat napravljen zastakljivanjem čitave te površine i sd ametalnom konstrukcijom.

Evo i dokumenata koje nam je dostavio Zoran Stamenković Žazi i u kojima i ovo o ćemu smo pisači vrlo jasno piše. (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.